banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
Nogometni klub Lipik 1925 Lipik

Započeo 16. Božićni malonogometni turnir Lipik

14.12.2018. 19:37 | 1496 pregleda | Sport

Sljedeća tri vikenda očekuje nas nikad brojniji Božićni malonogometni turnir koji će se šesnaestu godinu za redom održavati u dvorani Osnovne škole Lipik.

Novitet u odnosu na prošlu godinu je to što će se turnir održati za pet uzrasnih kategorija (prošle godine 4), a utakmice će se igrati vikendima (14.-16.12., 20.-22.12., i 27.-29.12.).

Piše:
Compas

U seniorskom dijelu turnira nastupit će 14 ekipa, što je pomak za jednu ekipu u odnosu na lani, a veteranski broji identičnih šest momčadi.

Skupina A broji pet momčadi, a nositelj grupe je CB Tržnica/Mont Metal koja je prošle godine nastupila pod imenom Compas/Jet Set te osvojila treće mjesto. Podnositelj je mlada ekipa iz Daruvara, MNK Sokol koja je lani upravo od Compasa izgubila u dvoboju za treće mjesto. Lipički Compas je treća ekipa koja je sastavljena od seniorskih igrača NK Lipik 1925, dok Uslugu Pakrac čine igrači NK Hajduka pa njihovu međusobnu utakmicu možemo nazvati derbijem grupe. Posljednja momčad u grupi je Živi Zid/Pekarna Pane di vita Novska momčad koja je stalni gost turnira već dugi niz godina te bilježi nastupe u završnici turnira.

U skupini B također je pet ekipa, a nositelj je prošlogodišnji pobjednik CB Numero iz Nove Gradiške, a vrlo jaka ekipa iz Bosanske Gradiške nastupa pod imenom Kontakt Sped. Požeška ekipa Mršić Gradnja najavljuje odličnu momčad sastavljenu od najboljih požeških malonogometaša, od kojih dio nastupa za futsal prvoligaša MNK Brod 035. U ovoj skupini nalaze se još domaća ekipa CB Jet Set/Public za koji nastupaju mladi nogometaša iz Lipika i Pakraca te Kutinska ekipa MM Računovodstvo / CB Ana.

Skupina C broji 4 momčadi. Nositelj skupine je prošlogodišnji finalist Samoposlužna autopraonica Pakrac-Šuma Šugić-Caffe Bar Elixir, podnositelj mlada i vrlo dobra ekipa Elite Academy, a ITR - FRIGO dolazi iz Ivanić Grada. Ekipa Studio for life dolazi iz Bjelovara, tako da nas i u ovoj skupini očekuju vrlo kvalitetne utakmice.

Prolaz dalje izborit će po dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine te dvije najbolje trećeplasirane.

Po imenima i gradovima iz kojih dolaze, očekuje nas vrlo jaki turnir, a hoće li koja domaća momčad izboriti završnicu, provjerite u dvorani Osnovne škole Lipik u terminu od 14. do 29.12.

Veteranski turnir

Na veteranski turnir prijavilo se šest ekipa, a tu su prošlogodišnji branitelj naslova Mak Kutina i finalist Pizzeria Palermo. U skupini A uz branitelje naslova još je zagrebačka ekipa Caffe Bar Sport i Šuma Šugić.

Skupinu B, uz ekipu iz Garešnice čine još Toplice Lipik i Portes koju većinom čine bivši igrači pakračkog Hajduka.

Turnir za U-12 u subotu, nedjelja rezervirana za U-8

U subotu program počinje od 9 sati ujutro, a Lipikove momčadi na teren će od 14:30 sati.
Najmlađi (u-8) igraju u nedjelju, a naše momčadi igraju u jutarnjem terminu od 9 sati.