AS obrt
SISAK, NOVSKA, PAKRAC, NOVA GRADIŠKA, BJELOVAR I POŽEGA

Međužupanijsko natjecanje mladih u kuglanju

22.11.2018. 08:25 | 625 pregleda | Sport

Ovaj vikend, točnije u nedjelju 25. studenog u prostoru Kuglačkog kluba Pakrac odigravat će se treći krug natjecanja u okviru Međužupanijskog pojedinačnog natjecanja mladih u kuglanju sezona 2018/2019.

Piše:
Tomislav Ević

Voditelj nadolazećeg natjecanja Tomislav Luksetić obavijestio nas je da će se mlade kuglačice i kuglači natjecati u dvije skupine: kadeti/kadetkinje U14 i mlađi juniori/juniorke U18, a sudionici natjecanja su članovi kuglačkih klubova iz četiri županije (Bjelovarsko bilogorska, Požeško slavonska, Sisačko moslavačka i Brodsko posavska) tj. iz KK "Bjelovar" , KK "Pakrac",  KK "Slavonski Banovac" Pakrac, KK "Novska" - muški, KK "Novska" žene, KK "Obrtnik" Požega, KK "Siscia", KK "Obrtnik" Nova Gradiška i KK "Obrtnik BAM" Nova Gradiška.

Razlog pokretanja ovog natjecanja bio je nedostatak natjecanja za te kategorije na državnoj i regionalnoj razini, tako da djeca osim po tri nastupa na državnoj razini u cijeloj sezoni imaju mogućnost natjecanja i u ovom obliku, a pokretači su mu klubovi iz Novske, Pakraca i Siska, kojima su se od ove sezone priključili i klubovi iz Požege, Nove Gradiške i Bjelovara tako da će mladi kroz ovo natjecanje imati 10 nastupa u sezoni.

Osim medalja koje na svakom natjecanju očekuju najbolje u svojim konkurencijama, medalje za najbolja tri rezultata u svakoj kategoriji dodijelit će se i po završetku sezone.

Nakon prva dva kruga vodeći na ljestvici kategorije kadeti U14 je David Bišof iz KK Novska s prosjekom 498, slijedi ga na drugom mjestu Ivan Brdar iz KK „Obrtnik Bam“ iz Nove Gradiške s prosjekom 473 dok je na trećem mjestu Matko Škondro iz KK Pakrac s prosjekom 471. U kategoriji juniori U18 vodeći je Fran Ivošević iz KK Pakrac s prosjekom 541,50, drugi je Marin Oreč iz KK Siscia s 499, a treći Ante Sladić iz KK Siscia s  prosjekom 491,50.

U kategoriji kadetkinje U14 vodeća je Sara Pejak iz KK Siscia s prosjekom od 492, druga je Lana Čudina iz ŽKK Novska s 463, a treća Ana Meglajec iz KK Obrtnik NG s prosjekom od 455. U kategoriji juniorke U18 prva tri mjesta su pripala KK Siscia i to Luciji Sever (524), Ani Butković (492) i Tei Durbas (487,50).

Sljedeći krug natjecanja također će se odvijati u prostoru KK Pakrac sljedeću nedjelju tj. 2. prosinca.