AS obrt
SPORTSKA DVORANA OŠ PAKRAC

Županijsko natjecanje u malom nogometu za osnovne škole

20.11.2018. 13:54 | 693 pregleda | Sport

U Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Pakrac danas se odigravaju utakmice Županijskog natjecanja u malom nogometu za osnovne škole.

Piše:
Tomislav Ević

Informaciju o današnjem događanju dobili smo od Gorana Mlakara,profesora tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj Školi Pakrac od kojeg smo saznali da u današnjem odmjeravanju snaga sudjeluje pet osnovnih škola, iz Lipika, Poljane, Pakraca, Brestovca i Velike, još pet osnovnoškolskih malonogometnih ekipa u isto vrijeme razigrava u Pleternici, a u četvrtak će se dvorani OŠ Tomislav Pirc u Požegi sučeliti još četiri ekipe. Najbolja ekipa osnovnoškolskih malonogometaša iz današnjeg natjecanja u Pakracu igrat će s najboljima iz susreta u Pleternici i Požegi, a najbolji iz tih susreta kao predstavnik požeško-slavonske županije ide direktno na državno prvenstvo u Poreč.

Od ove godine u Hrvatskom školskom sportskom savezu primjenjuje malo izmijenjeni sustav natjecanja u kojem se više ne odigravaju regionalna natjecanja, već ukupni pobjednik prvenstva osnovnih škola na razini županije ide direktno na državno prvenstvo.

Na državnom prvenstvu svaku županiju će predstavljati po jedna škola uz iznimku gradova Zagreba, Splita i Osijeka iz kojih će u prvenstvu sudjelovati po dvije osnovnoškolske malonogometne ekipe tako da će u završnici prvenstva nastupiti 24 ekipe koje će se u 8 grupa po tri ekipe natjecati za titulu najbolje osnovnoškolske malonogometne ekipe Hrvatske.

Odlična i prijateljska atmosfera, uz puno fair playa i sportskog duha danas je ispunjavala dvoranu u Pakracu, a vidjevši sretna i zadovoljna dječja lica možemo im samo poželjeti puno uspjeha i da ih zaobiđu ozljede u daljnjem tijeku natjecanja, pa neka najbolji pobijede!

Dodano u 15 sati:

Nakon završetka današnjih utakmica najboljom se pokazala ekipa Brestovca pobjedivši u finalu ekipu Lipika, dok je u borbi za treće mjesto pobjedu odnijela ekipa Pakraca nad Poljanom.