Medianno
NK DOBROVAC

Radovi na obnovi nogometnog igrališta u Dobrovcu

17.11.2018. 18:30 | 868 pregleda | Sport

Dan lijep i sunčan kao stvoren za fizički rad, iskoristili su danas u Nogometnom klubu Dobrovac za prijeko potrebne radove na održavanju i obnovi nogometnog igrališta.

Piše:
Tomislav Ević

Što se točno radilo upitali smo predsjednika NK Dobrovac Josipa Tukaru:

Trenutno radimo na terenu, pripremamo se za neku daljnju budućnost. U radnoj akciji sudjeluje pola igrača, cijela uprava i par naših starih prijatelja koji, iako su u mirovini još nesebično pomažu klubu.

Današnji radovi obuhvatili su popravak drenaže, kopanje kanala i zasipanje krupnim tucanikom radi krtica koje uništavaju teren, pomicanje stražnje ograde terena, bojanje vratnica ograde i kućica uz teren, kao i sječu breza uz igralište.

Zahvaljujem se Gradu Lipiku na podršci u ovoj akciji, i što nas je i do sada podržavao, a nadam se i u buduće, a nemam riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti svima onima iz Dobrovca, Lipika, Filipovca i Pakraca koji su se danas trudili ovdje iz ljubavi prema klubu.

Za komentar današnjih zbivanja zamolili smo i gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu koji je bio prisutan: „Vrlo mi je drago biti prisutan danas u ovako ugodnoj atmosferi i vidjeti ovakvo zajedništvo. Lijepo je što su se igrači i vodstvo kluba danas ovdje okupili i iskoristili ovako lijep dan na najbolji mogući način, radnom akcijom i pripremom terena kako bi se bolje ponašao prilikom igre. Grad Lipik uredno i redovito financira sportske klubove među kojima je i NK Dobrovac i u dogovoru s predsjednikom kluba podržao je ovu akciju, ne samo deklarativno, već i financijski i logistički, a kako i ne bi kad ovoliko ljudi ulaže svoju volju, trud i slobodno vrijeme. To su zaljubljenici u sport, o čijoj se vrijednosti i važnosti za zdravlje i zajednicu sve zna, a na nama je da ih u dosadašnjem kvalitetnom radu i podržimo kao i druge udruge kao DVD, Mjesni odbor koji radi vrlo kvalitetno, a i Lido čije djelovanje moram istaknuti prilikom organizacije maskenbala, Ivanjskih krijesova, Slavonskog kolinja, a i u humanitarni akcijama čemu su se priključili i nogometaši NK Dobrovac pokazujući kako imaju veliko srce. Jedna jako kvalitetna ekipa, pozitivna atmosfera i sigurno je da NK Dobrovac ima dobru perspektivu u budućnosti.

Gdje se dobro radi treba dobro i jesti, a kako su Dobrovčani poslovično odlični domaćini propisno su počastili sve sudionike današnje radne akcije.