Medianno
Četvrta PO REDU ATLETSKA UTRKA „NOVSKARUN“

Lipičanin Vedran Kelemen drugi u utrci na 8 kilometara

20.08.2018. 10:26 | 1535 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

U Novskoj je u subotu 18. kolovoza održano četvrto izdanje utrke NovskaRUN na kojoj je sudjelovalo više od dvije stotine trkačica i trkača. Riječ je o tradicionalnoj utrci koju organizira klub NoGA i koja se trči na 8 i 16 kilometara. Obje staze su kombinacija klasične cestovne utrke i trekinga, jer oko 40 posto staze prolazi lokalnim šumskim putevima. Utrka je imala i humanitarni karakter jer su prikupljena sredstva od donacija građana i dijela kotizacija za utrku bila namijenjena  Udruzi "Kolibrići" – udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

Vedran Kelemen drugi u utrci na 8 kilometara

Među najboljim trkačima u utrci na 8 kilometara (muški) našao se Vedran Kelemen, koji je bio drugi s vremenom 35:12. "Trčim kao rekreativac malo manje od godinu dana. Nisam dosad trčao utrke, a na ovu sam se odlučio zbog humanitarnog karaktera i blizine. Postavio sam si cilj trčati ispod pet minuta za jedan kilometar i pokušati biti među prvom trećinom najbolje plasiranih. Imao sam podršku zaručnice i prijateljica iz fakultetskih dana koje su došle navijati za mene pa sam se još malo potrudio i dao maksimum. Inače je utrka jako dobro organizirana, natjecatelji tijekom utrke jedan drugog bodre i pomažu, što je svakako za pohvaliti. Staza je bila zanimljiva i odlično pripremljena. Veselim se budućim utrkama u našem Gradu Lipiku i susjednom Pakracu", rekao nam je Vedran.

Osim Vedrana, na subotnjoj utakmici koja se održala u Novskoj sudjelovali su Lipičani Barbara Tukara i Predrag Kukić, a podsjetimo se kako je i Lipičanka Antonija Demartini sudjelovala na prethodne tri utrke NovskaRUN. Tako je prošle godine u utrci na 8 kilometara (žene) osvojila treće mjesto, dok je pretprošle godine bila prva, a na prvoj utrci koja se u Novskoj održala 2015. godine, našla se na drugom mjestu.