Medianno
1. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR „VEZMAR“

NK Dobrovac pobjednik prvog „Vezmara“

13.08.2018. 15:37 | 1783 pregleda | Sport

U organizaciji HNK „Jovača“ Marino Selo i pod pokroviteljstvom Grada Lipika i pekare Lipik, pred stotinjak gledatelja na nogometnom igralištu NK „Jovača“ u Marinom selu, održan je protekli vikend prvi Memorijalni turnir „Vezmar“, posvećen poginulim igračima HNK Jovača u Domovinskom ratu i tragično preminulima.

Piše:
Tomislav Ević

Prvog dana turnira, prilikom njegovog otvorenja, Miroslav Mioković, predsjednik nogometnog kluba Jovača, zahvalio je svima, obiteljima poginulih branitelja kao i sponzorima Gradu Lipiku i pekari Lipik na pomoći jer bez njih ne bi uspjeli realizirati ovaj turnir. Tom su prilikom dodijeljena zahvalnice za doprinos u stvaranju i djelovanju NK Jovača i otkrivena spomen ploča. Na spomen ploči nalaze se imena osnivača i prvih igrača NK Jovača od 1976. godine a to su: Ivan Vezmar, Antun Veselovac, Antun Hrenovac, Antun Mlinarić, Marko Hoster i Zvonko Crnković kojima je predsjednik kluba izrazio zahvalnost na doprinosu i razvoju njihovog malog ali velikog kluba.

Prvi dan turnira odigrane su dvije utakmice, između NK Dobrovac i domaćina NK Jovača u kojoj je s rezultatom 5:2 pobjedu odnio Dobrovac i između NK „Ribar“ iz Kaniške Ive i NK „Dinamo“ iz Jamarice u kojoj je bolji bio Ribar rezultatom 5:2.

Turnir je nastavljen u nedjelju, utakmicom za treće mjesto u kojoj je Marino Selo nadigralo Jamarice rezultatom 4:1, a u dosta napetoj finalnoj utakmici pobjeda je pripala nogometašima Dobrovca koji su rezultatom 2:1 nadigrali Kanišku Ivu i postali prvi pobjednici ovog memorijalnog turnira.

Turnir je protekao u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi, po njegovom završetku, sudionicima turnira dodijeljeni su pehari, a organizator je ugostio i počastio hranom i pićem sve sudionike turnira kao i gledatelje.

 

FOTOGALERIJA