banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
OTVORENO PRVENSTVO NOVSKE U TENISU

Lipičanin Jure Rosić osvojio drugo mjesto na teniskom turniru u Novskoj

08.07.2018. 15:26 | 1232 pregleda | Sport

Tijekom proteklog vikenda održano je „Otvoreno prvenstvo Novske u tenisu“ koje se održalo u sklopu manifestacije „Ljeto u Novskoj“, a na kojem je briljirao Jure Rosić, mladi tenisač i svestrani sportaš iz Lipika, osvojivši tom prilikom drugo mjesto na turniru.

Piše:
Compas

Na turniru je sudjelovalo trideset igrača iz Novske, Lipika, Vrbovca i Zagreba koji su na četiri terena odigrali pedeset mečeva. U prvoj se fazi turnira igralo prema sistemu Round Robin. Natjecatelji su bili podijeljeni u grupe unutar kojih su odigravali međusobne mečeve, a zatim su prva dva najbolja igrača iz grupe prolazila dalje sve do četvrtfinala, odnosno polufinala.

Unutar „Otvorenog prvenstva Novske u tenisu“ odigrana su čak tri turnira. Na Pozivnom turniru je sudjelovalo sedam najboljih igrača od kojih su u polufinale prošli Karlo Ćurić i Davor Andrić iz Novske te Moran Đurašina iz Vrbovca i Roberto Miković iz Velike Gorice. U finalno kolo su prošli Davor Andrić i Roberto Miković gdje su ljubitelji tenisa mogli pogledati jedan od boljih mečeva na teniskom turniru. Roberto Miković je s rezultatom 6:3, 6:3 pobijedio Davora Andrića te je tako osvojio prvo mjesto Pozivnog turnira. U finalu glavnog turnira A sastali su se Milan Šakić iz Novske te Jure Rosić iz Lipika, gdje je Šakić pobijedio Rosića i osvojio glavni turnir A, dok je u finalu glavnog turnira B Nada Ljubičić savladala Alena Bilandžiju i odnijela pobjedu glavnog turnira B.

Osim pehara, igrači su osvojili i prikladne novčane nagrade te paket teniskih loptica.