Radio Daruvar
ŽRK "LiPa"

Uspješan nastup mladih rukometašica na međunarodnom turniru "Picokijada kup 2018."

26.06.2018. 07:52 | 883 pregleda | Sport

Djevojčice koje pohađaju školu rukometa RK „LiPa“ sudjelovale su u subotu 23. lipnja na međunarodnom mini rukometnom turniru „Picokijada kup 2018.“ u Đurđevcu koji se održava u sklopu tradicionalne Picokijade, a utakmice su igrane ispred utvrde Stari Grad što je dalo posebnu čar ovom turniru.

U odličnoj organizaciji ŽRK „Đurđevac“ djevojčice su nastupile u kategorijama 2008. i 2009. godište i mlađe, iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Piše:
Compas

Iz Đurđevca se RK „LiPa“ vratila s osvojenim peharom za 1. mjesto i to u kategoriji 2009. godište i mlađe u finalu svladavši ŽRK „Dubica“ rezultatom 10-2. Djevojčice su prikazale odličnu igru i zasluženo se okitile zlatnim medaljama dok je Dorotea Hihlik proglašena za najbolju igračicu turnira.

Starije djevojčice su zauzele sedmo mjesto, no uz malo sportske sreće plasman je mogao biti i puno bolji. U razigravanju za sedmo mjesto poražene su od ŽRK „Prelog“ rezultatom 6-5. Ekipe su vodili treneri Anđelko Lucić i Ivan Macura.

Pred djevojčicama, ali i ostalim kategorijama kluba je zaslužena ljetna stanka tijekom koje će mladi rukometaši i rukometašice puniti baterije za nove izazove koji su pred njima.