Medianno
ZAVRŠIO CEDEVITA LIPIK 3X3 CHALLENGER

Riga (Latvija) pobjednik turnira u Lipiku

24.06.2018. 07:42 | 1614 pregleda | Sport

Pobjednik Cedevita Lipik 3x3 Challengera, jubilarnog 20. turnira u 3x3 uličnoj košarci, koji je u Lipiku održan 22. i 23. lipnja je ekipa Riga iz Latvije koja je na igralištu kod Dječjeg doma u Lipiku u finalnoj utakmici pobijedila ekipu Humpolec (Češka) rezultatom 21:18.

Piše:
Matija Kulhavi

Pobjednička ekipa Riga (Latvija) za koju su na lipičkom turniru igrali Agnis Čavars, Edgars Krumins, Karlis Lasmanis i Nauris Miezis osvojila je novčanu nagradu od 10.000 dolara.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 6.000 dolara na Cedevita Lipik 3x3 osvojila je ekipa Humpolec (Češka), dok je treće mjesto koje je vrijedilo 3.000 dolara osvojila ekipa Beograd (Srbija). Na četvrtom mjestu se našla domaća ekipa Split Statist koja je nagrađena s 1.000 američkih dolara i koja je bila jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem turniru.

Najkorisnijim igračem turnira proglašen je Karlis Lasmanis iz pobjedničkog tima.

Da je Cedevita Lipik 3x3 Challenger zaista svjetski događaj vrijedan divljenja pokazuje i to što je na turniru igralo 16 ekipa iz 12 zemalja s 4 kontinenta - Hrvatske, Srbije, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Francuske, SAD-a, Latvije, Bosne i Hercegovine, Japana i Australije.

Ovaj vrhunski događaj iz Lipika, zahvaljujući live streamingu mogli su pratiti ljubitelji 3x3 ulične košarke širom svijeta, a polufinale i finale je emitirano uživo na Arena Sport 2 televiziji pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju i Srbiju.

Iako je zbog lošeg vremena i kiše, održavanje turnira prvi dan održano u lipičkoj sportskoj dvorani, drugi je dan, zahvaljujući povoljnom vremenu, turnir održan na igralištu kod Dječjeg doma u Lipiku gdje je brojna publika iz Lipika, Pakraca i šire okolice mogla uživati u 3x3 košarci i nastupima svjetskih majstora ovog novog olimpijskog sporta koji će svoju premijeru doživjeti na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Pored sjajnog sportskog sadržaja, posebno atraktivni su bili nastupi Cedevitašica – cheerleadersica KK „Cedevita“ Zagreb i plesačica iz Plesnog studija Fusion, a posjetiteljima je ponuđen i bogati niz popratnih sadržaja uz nezaboravne afterpartyje u negdašnjoj Robnoj kući Budućnost u Lipiku.

Fotogalerija: Cedevita Lipik 3x3 Challenger (23.6.2018.)

Fotogalerija: Cedevita Lipik 3x3 Challenger (22.6.2018.)