Radio Daruvar
Dobra vijest za ljubitelje tenisa

Svečano otvoreni novoizgrađeni teniski tereni u Pakracu

27.05.2018. 11:09 | 1886 pregleda | Sport

U Pakracu su 26. svibnja, u nazočnosti predstavnika pakračke lokalne vlasti, kao i članova udruge „Mali most“ iz Pakraca te nekolicine ljubitelja tenisa, svečano otvoreni novoizgrađeni teniski tereni.

Piše:
Matija Kulhavi

Idejni začetnici ovog projekta su upravo članovi udruge „Mali most“ koji su prije šest godina prvi put organizirali ljetni malonogometni turnir u Pakracu. S obzirom na to da su prihodi bili veći od očekivanih, nakon kraćeg razmišljanja, odlučili su zarađena financijska sredstva uložiti upravo u ovaj projekt - izgradnju teniskih terena.

Prilikom svečanog otvaranja, predsjednik udruge „Mali most“ Sven Zerdin je istaknuo kako osim uloženih sredstava od strane Grada Pakraca, kao i onih koje su prikupili članovi Udruge, velike zasluge za realizaciju ovog projekta imaju poduzetnici i obrtnici koji su prepoznali pozitivnu notu svega ovoga te se uključili donatorski ili sponzorski, a tu svakako valja navesti „dobrog duha“ samog projekta Radu Pavkovića, inače građevinara po struci koji je napravio ovaj projekt i koji je „malim mostovcima“ praktički bio mentor, zatim Željka Pušića iz Popovače, koji se uključio kasnije i koji je pomogao svojim iskustvom i stručnim savjetima, ali i brojne druge poput poduzeća Radnik Križevci, Kamen Sirač, Bravarije Grgić, Elektroinstalaterske radionice Martinović, Komunalca, Voda Lipik, Metalka, Betona Kukec, Autoprijevoznika Amić, Stragatransa, Niskogradnje Jurčak, Termo-metala, Vodoprivrede Daruvar, Hrvatskih cesta, Geodeta Branka Đaniša, Euroherc osiguranja, Pizzerije Tessari, Auto škole Sport te Hajduka Pakrac.

Prvih mjesec dana igranje tenisa na novoizgrađenim terenima će biti za besplatno za sve,a nakon toga će se naplaćivati, premda još nije poznato koliko s obzirom na to da se o cijeni tek treba postići dogovor.