Radio Daruvar
MOTOCROSS + QUADCROSS NA MATKOVCU

Mladi Noa Polenus i Stefan Lenče na postolju na Matkovcu

21.05.2018. 09:45 | 1813 pregleda | Sport

Mnogobrojni ljubitelji motora 20. svibnja su sa zadovoljstvom pratili 24. motocross utrku „Bljesak“, tradicionalnu utrku koja se održava u organizaciji  Moto kluba Pakrac - Lipik i koja je dio Otvorenog prvenstva Hrvatske, a u sklopu koje se, ove godine po prvi put, održala i utrka quadova.

Piše:
Matija Kulhavi

Utrku na Matkovcu svečano je otvorio predsjednik pakračkog Gradskog vijeća Miroslav Ivančić u nazočnosti predsjednika Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepana Peršina i predsjednice Moto kluba Pakrac – Lipik Nevije Straga.

Ono što se radi iz nekog interesa kratko traje, čim se dođe do nekog problema uglavnom nestaje, ali ono što se radi s ljubavlju, s entuzijazmom – to traje, kao i ova motocross utrka „Bljesak“, rekao je Miroslav Ivančić čestitavši pri tome Moto klubu Pakrac – Lipik na sjajnoj organizaciji još jedne odlično pripremljene utrke, ali zahvalivši i DVD-ima iz Pakraca i Velikog Banovca, HGSS-u i Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije na svesrdnoj pomoći.

Prisutnima se na Matkovcu obratio i Stjepan Peršin, predsjednik Hrvatskog moto saveza zahvalivši vozačima, sucima, direktoru utrke, delegatima, Gradu Pakracu, Požeško-slavonskoj županiji, ali i svim sponzorima i donatorima koji su pripomogli da se utrka u organizaciji Moto kluba Pakrac-Lipik održi, kao i dosadašnjih godina, na izuzetno dobro organiziran način.

Program je započeo službenim treningom za natjecatelje koji se provodio kroz šest vožnji po kategorijama, a nakon toga su vožene dvije službene utrke, jedna tijekom dopodnevnih, a druga tijekom popodnevnih sati, poslije čega je uslijedila podjela priznanja i nagrada najboljima.

Na izvrsno pripremljenoj kružnoj stazi dužine 1,5 km, vozilo se u deset kategorija, a nastupilo je preko 65 vozača od čega petero vozača Moto kluba Pakrac-Lipik - Stefan Lenče (MX50J), Noa Polenus (MX50J), Josip Tessari (B 250), Robert Jurčević (B 250) i Luka Papak (MX2), dok je Matija Tessari zbog kvara na motoru tijekom službenog treninga morao odustati.

Od vozača iz našeg lokalnog kluba izdvajamo sjajne rezultate mladih vozača od kojih je Noa Polenus u klasi MX50J osvojio prvo mjesto, dok je Stefan Lenče u istoj klasi osvojio treće mjesto.

Ostali vozači su također ostvarili sjajne rezultate pa je tako Luka Papak osvojio peto mjesto u klasi MX2, a u klasi B 250 osmo i deveto mjesto su postigli Josip Tessari i Robert Jurčević.

Fotogalerija: 24. Motocross utrka "Bljesak" (20.5.2018.)