AS obrt
STK Lipa

Stolnotenisači završili sezonu

17.05.2018. 12:45 | 888 pregleda | Sport

Stolnotenisači iz STK LiPa završili su s natjecanjem u sezoni 2017/18 tijekom koje su u 3. ligi Slavonija Istok sudjelovali s dvije ekipe, a jedna ekipa se natjecala u kadetskoj ligi.

Piše:
Hrvoje Gjulić

STK LiPa 2 sezonu je završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 10 pobjeda i 6 poraza dok je STK LiPa 1 kraj prvenstva dočekala na sedmom mjestu s rezultatom od 5 pobjeda i 11 poraza. Naslov je osvojila ekipa STK Požega 2 sa stopostotnim učinkom. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Igor Sigeti iz STK LiPa 2. On je sa 16 pobjeda i 6 poraza zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku. Za ekipe LiPe nastupili su još Zoran Hofman (STK LiPa 2, 10-9, 10. mjesto), Damir Lauko (STK LiPa 1, 9-10, 12. mjesto), Marinko Mendeš (STK LiPa 2, 8-10, 14. mjesto), Zlatko Ivanić (STK LiPa 1, 6-14, 18. mjesto), Kristijan Kasana (STK LiPa 1, 3-1, 26. mjesto), Ninoslav Lalić (STK LiPa 1, 3-10, 30. mjesto), Nenad Jejinić (STK LiPa 2, 2-0, 32. mjesto) i Marko Keč (STK LiPa 1, 1-3, 40. mjesto). U konkurenciji parova najbolji u ligi su Igor Sigeti i Zoran Hofman s omjerom 9-6.


Kadetska ekipa završila je na drugom mjestu Kadetske lige Slavonske stolnoteniske regije - Zapad. U 18 utakmica upisali su vrlo dobar omjer od 15 pobjeda i tri poraza, ali ekipa Bjelovara je ipak bila nedostižna s obzirom na to da su upisali svih 18 pobjeda. Nastupale su još ekipe iz Slavonskog Broda, Novske, Kutine, Slatine i Pitomače. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji igrač LiPe je Kristijan Kasana koji je u 34 dvoboja upisao 29 pobjeda čime je zauzeo drugo mjesto na ukupnoj ljestvici pojedinačne konkurencije. Patrik Ljevar sa rezultatom 15-7 zauzeo je 8 .mjesto, Mihael Malina (11-3) 13., Luka Franković (8-1) 20., Jan Strmota (5-1) 29., a Niko Kozić (2-2) je završio na 43. mjestu.


Završena je i gradska liga povodom Dana Grada Pakraca. U konkurenciji seniora prvo mjesto zauzeo je Hofman, a iza njega su se smjestili Sigeti, Lauko, Ivanić, Lalić, Jejinić i Prohaska. U konkurenciji mlađih kategorija Kasana je ligu završio bez poraza - dok su iza njega Ljevar, Sanić, Franković, Strmota, Čokrlić i Majdandžić.

Športska zajednica grada Pakraca je uz zemljana igrališta za veliki tenis postavila i dva vanjska stola za stolni tenis. Djeca iz STK LiPa odradila su jedan trening na tom terenu, a tom prigodom tajnik športske zajednice Relota uručio je medalje djeci za osvojena mjesta u dječjoj gradskoj ligi. Posljednjeg vikenda u travnju organiziran je dvodnevni stolnoteniski kamp za kadete u regiji Slavonija-Zapad gdje je STK LiPa poslala četiri igrača koji su uz stručne trenere učili nove i popravljali postojeće vještine i znanja.

Planovi za sljedeću sezonu

Iz STK LiPa kažu da za sljedeću sezonu planiraju zadržati dvije ekipe u trećoj ligi Slavonija - Istok gdje bi u jednu od ekipa uključili bolje kadete te ih tako polako uvoditi u seniorsku konkurenciju. Tijekom ljetnih mjeseci tradicionalno planiraju imati besplatnu školu pingača u prostorijama kluba u Filipovcu, a svi zainteresirani o točnom terminu će biti obavještajni putem Facebook stranice.