banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Medianno
RK LiPa

Djevojčice i dječaci iz RK LiPa nastupili na Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu

21.04.2018. 12:15 | 1052 pregleda | Sport

Pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, proteklog su vikenda dječaci i djevojčice iz RK LiPa (rođeni 2007. godine i mlađi) nastupili na Prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje se već tradicionalno održava u Karlovcu. 

Piše:
Compas

Ovo je bio prvi put da je RK LiPa nastupio s dvije ekipe dječaka i djevojčica pa je tako uz domaćina iz Karlovca bio klub s najviše prijavljenih ekipa. Razlog tomu je porast članstva i sve više djece koje se žele baviti rukometom od najmanjih nogu.

Ekipa dječaka LiPe 1 je prošla u drugi krug natjecanja s jednom pobjedom, porazom i neriješenim rezultatom, gdje su nes(p)retno poraženi od RK Zadar 1954 sa 12:8. Ostale tri ekipe usprkos prikazanoj velikoj volji, želji i trudu, nisu imale dovoljno sportske sreće za prolaz u drugi krug natjecanja, prvenstveno zbog toga što su među najmlađima na turniru, ali su pokazale da će sljedeće godine u ovom sastavu ozbiljno konkurirati ostalim natjecateljima.

Ekipe su igrale pod vodstvom trenera Anđelka Lucića, Ivana Macure te pomoćnih trenera Marija Lopara i Mladena Ristića.

4. kolo mini rukometne lige

Dječaci su prošle subote u Lipiku odigrali 4. kolo mini rukometne lige gdje su ostvarili odlične rezultate. LiPa 1 je zabilježila tri pobjede i jedan neriješen rezultat dok je LiPa 2 ostvarila tri pobjede te jedan poraz.

Rezultati:

RK LiPa 1 - RK Bjelovar 1 7:6

RK LiPa 1 - RK Daruvar 10:10

RK LiPa 1 - RK Koprivnica 1 12:9

 RK LiPa 1 - RK Viro Virovitica 1 13:9

RK LiPa 2 - RK Bjelovar 4 7:5

RK LiPa 2 - RK Virovitica 3 7:1

RK LiPa 2 - RK Koprivnica 3 6:5

RK LiPa 2 - RK Bjelovar 2 1:17