Radio Daruvar
Međunarodni turnir otvorenja

OK "Volley LIPA": Novi početak odbojke u lipičko – pakračkom kraju

20.01.2018. 13:11 | 1818 pregleda | Sport

Gradska sportska dvorana u Pakracu danas je mjesto održavanja međunarodnog turnira u odbojci koji se održava prigodom otvorenja novog odbojkaškog kluba „Volley LIPA“.

S početkom u 10:30h pred mnogobrojnom publikom svečano je otvoren međunarodni turnir na kojem nastupa dvjestotinjak mladih odbojkašica, a okupljene su pozdravili Vinko Kasana i Anamarija Blažević, gradonačelnik Lipika i gradonačelnica Pakraca, te ravnateljice lipičke i pakračke osnovne škole Klaudija Kovač i Sanja Delač.

Turnir se igra u tri kategorije: mini odbojka (djeca do 11 godina), mala odbojka (djeca do 13 godina) i mlađe kadetkinje (do 15 godina), a nastupaju odbojkašice iz Lipika, Pakraca, Daruvara, Bjelovara, Požege, Križevaca, Vrbovca, Zagreba, Osijeka te klubovi iz susjedne Bosne i Hercegovine – Bosanska Gradiška i Orašje.

Piše:
Matija Kulhavi

U listopadu 2017. godine osnovali smo sportsku udrugu Odbojkaški klub „Volley Lipa“. Nismo znali koliko će točno biti djece i kakav će biti odaziv, ali već na prvom treningu bilo nas je oko četrdeset pa smo vidjeli da ima potencijala za klub. Od tada smo nastavili s treninzima, tako da djeca zajedno treniraju četiri puta tjedno u sportskim dvoranama Lipika i Pakraca. U klubu su većinom djevojke, s time da imamo i dva muška člana. Plan nam je imati još jednu mušku ekipu. Vršimo upise u osnovnim školama od prvog razreda pa na dalje. Dosad smo se natjecali u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji za mlađe kategorije, a sljedeće godine planiramo ići u treću ligu s time da ćemo još vidjeti u koju regiju. Trenerice su dvije učiteljice tjelesno-zdravstvene kulture, Melita Tukara i Zvjezdana Kliček, a dvojica trenera su iz Daruvara, Ivan Hodžić i Marko Kepčija. U klubu su i Goran Jendrašić te Ivan Bosanac, koji čine nadzorni odbor, rekao nam je Nikola Sabolić, predsjednik OK „Volley LIPA“.

Svečanom otvorenju turnira prisustvovao je i Damir Špančić, koji je prije Domovinskog rata vodio žensku sekciju pri muškom Odbojkaškom klubu „Papuk Pakrac“. Špančić je uz Tomislava Luksetića i Damira Stojevića osnovao žensku sekciju koju su sačinjavale tadašnje srednjoškolke, između ostalih i Melita Tukara te Zvjezdana Kliček. Igrali su u prvoj hrvatskoj ligi i natjecali se s klubovima poput „Metalca“ iz Siska, „Viadukta“ iz Zagreba te druge ekipe Mladosti Montera. U proljeće 1991. završila je sezona u kojoj se klub našao na trećem mjestu, a daljnje aktivnosti prekinula su ratna zbivanja.

Fotogalerija: OK "Volley LIPA": Novi početak odbojke u lipičko-pakračkom kraju

REZULTATI TURNIRA:

Mini odbojka

  1. Daruvar
  2. Vallis Aurea Požega
  3. Daruvar 2

 

Mala odbojka

  1. Orašje
  2. Vallis Aurea Požega
  3. Vallis Aurea Požega 2

 

Mlađe kadetkinje

  1. Bosanska. Gradiška
  2. Orašje
  3. Vallis Aurea Požega

 

Naj mini igračica je Vita Domović, Daruvar

Naj mala igračica je Dora Brašnić, Orašje

Naj kadetkinja je Teodora Vidović, Bosanska Gradiška