LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Malo poznato...

Zoran Erceg, košarkaš koji je djetinjstvo proveo u Lipiku igra u polufinalu Eurobasketa

17.09.2015. 10:38 | 3457 pregleda | Sport

Malo je poznata činjenica kako je Zoran Erceg, košarkaš koji je postigao 20 poena i s tim dao doprinos u pobjedi svoje reprezentacije 89:75 nad Češkom u sinoćnjem, 16. rujna, susretu četvrtfinala Eurobasketa 2015. te prolazak u polufinale, dio svog djetinjstva proživio u Lipiku.

Piše:
Antun Ciglenečki

Zoran Erceg rođen je 1985. godine u Pakracu, a do šeste godine živio je s obitelji u stambenoj zgradi u Vukovarskoj aveniji 4 u Lipiku. Lipičani koji su krajem 80-tih godina 20. stoljeća živjeli u četvorci i susjednim zgradama i ulicama vjerojatno će se prisjetiti kakav je bio kao dijete ili njegove starije sestre Aleksandre koja se bavila tenisom i postizala sportske uspjehe za nekadašnji teniski klub iz Lipika koji je u 1980-im imao dobre rezultate u natjecanjima.

U košarkaškoj momčadi igra na poziciji krilnog centra (PF), a u karijeri je igrao za europske košarkaške velikane grčki Olympiacos, turski Bešiktaš i ruski CSKA Moskva. Trenutno igra u turskom Galatasarayu. Za reprezentaciju je prije ovog Europskog prvenstva nastupio i na Eurobasketu 2007.

Nastup Zorana Ercega na Eurobasketu 2015. još nije završio, a pred njim su još dva susreta. Susret polufinala između reprezentacija Srbije i Litve igra se sutra, 18. rujna, u 21,00 sati. Ovisno o ishodu tog susreta igrat će zatim u finalu ili u susretu za treće mjesto.