delfin3
delfin3
Toplice Lipik 960x150_nsl
ŠKOLA NOGOMETA NK LIPIK 1925

Uspjeh mladih Lipičana, dva srebra s „Petice“

30.01.2023. 13:52 | 922 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Nakon dvije godine pauze Nogometni savez Bjelovarsko – bilogorske županije ponovo je organizirao popularnu “Peticu”, malonogometno dvoransko prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije.

Najmlađa natjecateljska kategorija Nogometnog kluba Lipik 1925, predpočetnici (U-9) pod vodstvom trenera Sreća Knoka proteklog su vikenda prenijeli sjajnu igru s velikih terena na parkete Bjelovarsko-bilogorske županije.

U ligi je sudjelovalo 17 momčadi, a prije sudjelovanja na završnici u Bjelovaru lipičkim nogometašicama i nogometašima prethodio je vikend u Grubišnom Polju gdje su u skupini svladali Daruvar Bijele, Daruvar žute, Bilogoru 91 te remizirali s Garićem.

U subotu su u bjelovarskom četvrtfinalu pobijedili  Mladost Ždralove 1-0, nakon toga su slavili u polufinalu protiv Daruvara s 2:0, dok su u samom finalu poraženi od Bjelovara 2:0.

Kategorija U-11 također nosi srebro iz Bjelovara

I kategorija početnika (U-11) pod vodstvom trenera Miroslava Leovca također je ostvarila plasman na završnicu u Bjelovar, osvojivši drugo mjesto na prednatjecanju u Grubišnom Polju, pobjedama protiv ekipa Garića i Daruvara, te porazom od Hajduka.

U nedjeljnim utakmicama završnice u četvrtfinalu su svladali domaći Bjelovar s 1:0, dok su u polufinalu odnijeli pobjedu od 2:1 protiv Daruvara. U finalu su poraženi od Hajduka s 3:1.

Ovaj veliki uspjeh najmlađih natjecateljskih kategorija NK Lipik 1925 dokaz je dobrog rada u školi nogometa te se pokazalo kako lipički klub ima nadarene generacije od kojih se u budućnosti očekuje još puno ovakvih rezultata.


Toplice Lipik_640x200_tekst