LIPIK test
LIPIK test
Radio Daruvar 2
S teniskih terena

Gita Gamauf, odlična mlada tenisačica koja postiže sjajne rezultate

27.06.2022. 12:19 | 1737 pregleda | Sport

Piše:
Matija Kulhavi

Gita Gamauf iz Poljane, devetogodišnja je tenisačica koja postiže vrhunske sportske rezultate. Posjetili smo ju na jednom od treninga koje je odrađivala na terenima „Tenis akademije Lipik“.

Proteklog je vikenda Gita ostvarila i svoju četvrtu uzastopnu pobjedu na regionalnom turniru do 10 godina koji se održao u Prelogu. Nakon turnira u Varaždinu, Bjelovaru, Daruvaru i Prelogu, ostvarila je plasman na Državno prvenstvo na kojem će sudjelovati po četiri najbolje predstavnice regija: Sjever, Jug, Zapad, Istok, Središte te Grad Zagreb.  Gita je u sva četiri turnira izgubila samo jedan gem u finalnom dijelu natjecanja te je time pokazala zavidne igračke sposobnosti u odnosu na jaku konkurenciju. U regiji Sjever natječe se  trideset natjecateljica.

 

Na pitanje Giti kako se osjeća nakon osvojenih turnira, skromno odgovara: "Moje ostvarene pobjede rezultat su svakodnevnih višesatnih treninga te odigranih zimskih turnira na tvrdoj podlozi u Zagrebu, gdje sam sa samo 8 odigranih turnira i među 140 natjecateljica zauzela izvrsno 7. mjesto. Sada kada sam osigurala svoje mjesto na državnom natjecanju do 10 godina, krećem na natjecanja do 12 godina, koja su mnogo zahtjevnija."

Naime, Gita svakodnevno trenira na terenima „Tenis akademije Lipik“, ali dva puta tjedno odlazi i na treninge u Daruvar u „TK Feniks“ gdje odrađuje sparinge sa svojim vršnjacima te tijekom ljeta trenira u Zadru sa trenerima iz  „TK Borik“.

Na pitanje koji joj je od trenera najdraži, Gita odgovara kako su joj svi jednako dragi, od trenera Dine koji je uz nju od samog početka i to od 6. godine,  te  trenera Gorana i Luke iz TK Feniksa, trenera prof. Smičiklasa iz Lipika do trenerice Leticije iz TK Borika. Međutim, nastavlja Gita: "Ipak je tata taj koji vodi glavnu riječ u organizaciji treninga, kondicijskoj pripremi i taktici koju pripremamo za svaki turnir, špananju reketa i svim ostalim tehničkim pripremama. On je moj najžustriji navijač uz brata Lovru i mamu Ivu koji me prate na svakom treningu, sparingu i turniru. Tata je  ipak glavni.“ uz smjeh govori Gita. „Osim tate, mama je ta koja mi uvijek priprema sve potrebno za treninge, turnire, dogovara mi sparinge, prijavljuje me na turnire, vodi brigu oko naših putovanja i daje mi savjete.“

Kako usklađuješ školske obveze i treninge?

Sada sam završila treći razred s odličnim uspjehom bez ijedne zaključene četvorke ali moram priznati da je teško i nemam baš mnogo slobodnog vremena jer kada naučim sve što trebam i napišem zadaću, već krećem na trening, tako da se često dogodi da ponesem knjige i učim putem kako bi sve stigla jer se  kući vraćam kasno na večer.

Što radiš u slobodno vrijeme?

S obzirom da nemam baš mnogo slobodnog vremena, većinom se igram sa svojom ljubimicom, psom Lu, koja me isto tako ponekada prati na turnire, stoji iza žice i radoznalo očekuje svaku lopticu.

Kako to da si se odlučila baš za tenis?

Prije sam plesala balet, trenirala atletiku kod trenera Damira Korice iz Kutine, ali kada sam primila reket i odradila svoj prvi trening odlučila sam da je ovo pravi sport za mene. Sviđa mi se još kod tenisa što je pojedinačni sport i potrebno je imati svoj tim a moj tim koji čine brat, mama i tata i svakodnevna druženja na treninzima i putovanjima imaju veliku prednost jer smo stalno zajedno, u svim porazima i pobjedama.

Kako se pripremaš za turnire?

Nemam baš posebne pripreme, cijeli tjedan zapravo naporno radim i pripreme traju svakodnevno. Jedino što imam „sretnu majicu“ koju nosim na turnirima jer me podsjeća na sve prijašnje pobjede, pa ako mi je ponekada i teško, bodrim sama sebe i znam da će pobjeda opet biti na mojoj strani terena.


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/