Delfin 2022
Delfin 2022
LIRA vodoravni
s rukometnih terena

Težak rukometni vikend za RK LiPa i ŽRK Lipik

16.11.2021. 12:36 | 2987 pregleda | Sport

Piše:
Compas

 

 

 

Rukometni klub „LiPa“

Seniori Rukometnog kluba „LiPa“ u 6. su kolu 2. HRL Istok gostovali u Našicama kod ekipe Nexe 2 te ubilježili poraz od 31:19 (14:12).

Protiv favoriziranog domaćina, ekipa LiPe pokazala dva različita poluvremena i lica. Prvo poluvrijeme su uspješno parirali odličnoj ekipi Nexea te na poluvrijeme otišli s 2 pogotka zaostatka, no u drugom poluvremenu domaćin prebacuje u višu brzinu. Rukometaši LiPe, koji su u ovom susretu bili znatno oslabljeni neigranjem pola prvog sastava, taj ritam nisu mogli pratiti te Nexe rutinski privodi utakmicu kraju.

Od strijelaca se nitko nije posebno istaknuo, podjednako efikasni bili su Roko Major, Dino Sadilek i Matija Šimić koji su postigli po 4 pogotka. U sljedećem kolu, LiPa je domaćin ekipi Županje.

Ovaj vikend nastupali su i dječaci U-13 koji su u sklopu 1. HRL U-13 – regija Istok, ubilježili dva poraza, od ekipa RK „Nova Gradiška BD Gruppe Austria“ (20:10) te od ekipe RK „Ivan“ iz Mikanovaca (36:6).

Ženski rukometni klub „Lipik“

Seniorke ŽRK „Lipik“ su u 7. kolu gostovale u Cerni kod ŽRK „Multinorm“ koja je trenutno vodeća ekipa Lige. Domaće igračice opravdale su status velikog favorita u ovoj utakmici te očekivano slavile rezultatom 37:18 (20:7).

Rukometašice Lipika, oslabljene u ovom susretu, nisu nikako mogle parirati rastrčanim i odličnim djevojkama iz Cerne koje su od prve minute dale do znanja u kojem će smjeru ovaj susret ići. Najefikasnija u redovima rukometašica Lipika bila je Melani Čihak sa 6 postignutih pogodaka, dok je 5 puta protivničku mrežu tresla Anja Mihaljević. Ana Kurić je dodala 3 pogotka, a Hana Basarić 2. Po jednom su se u strijelce upisale Zrinka Hihlik i Erna Grčević. Još su nastupale i vratarka Hana Bošnjaković, Ana Čičković, Josipa Grgić, Božana Velebit i Nina Babojelić. U sljedećem kolu, Lipičanke će ugostiti ekipu ŽRK „Osijek 3“.

Djevojčice U-14 su u nedjelju gostovale u Novskoj te su u sklopu 1. HRL U-14 igrale protiv ekipa ŽRK „1234 Virovitica“ i ŽRK „Pitomača“.

Ubilježile su polovičan uspjeh, ekipa iz Virovitice ih je svladala 24:14, no konačan rezultat nije realan prikaz stanja na terenu. Bolje su bile od ekipe iz Pitomače rezultatom 25:16. Treba istaknuti da je ekipa djevojčica Lipika jedna od najmlađih u ligi, no pokazale su da se mogu ravnopravno nositi i s nešto starijim djevojčicama.


LIRA ispod članka