LIRA okomiti
LIRA okomiti
Medianno
MOTOCROSS

MK Pakrac-Lipik: Zapaženi rezultati mladih vozača

20.10.2021. 09:44 | 981 pregleda | Sport

Piše:
Compas

Motocross sezona 2021. sastojala se od osam utrka s po dvije vožnje, a Moto klub Pakrac Lipik je imao svoje predstavnike u svim juniorskim klasama - MX50J, MX65J te MX85J, što dosad nije bila praksa, doznajemo od tajnika kluba Marka Strage.

Stefan Lenče, Leone Tonkovič i Leo Dvorski sudjelovali su u klasi MX50J, Stefan Lenče u klasi MX65J te Jure Kos u klasi MX85J. Svi su odradili vrhunsku sezonu te su u svojim klasama ostvarili zaista zapažene rezultate. Nikad brojnije i jače juniorske klase odlikovale su se vrhunskim borbama, atraktivnim vožnjama te sportskim duhom. Naši predstavnici su odradili sve utrke te su svaki za sebe pobjednici, jer ovakve rezultate MK Pakrac Lipik nije imao, naglašava Marko Straga.

Leone Tonković i Leo Dvorski imali su uspješnu sezonu te su u konkurenciji od 10 vozača klase MX50J zauzeli vrhunsko 5. i 6. mjesto. Dva Lea su odmjerili snage s drugim vozačima iz Hrvatske i inozemstva te su uvijek bili u sredini ili pri vrhu poretka. Malo više sreće ipak je imao Leone Tonković koji je s 251 bodom zauzeo 5. mjesto, dok je Leo Dvorski s 250 bodova, dakle samo bod manje, zauzeo 6. mjesto. Ovdje treba naglasiti da je sedmoplasirani iza njih zaostao 70 bodova, što dodatno govori kako je prvih 6 vozača bilo zgusnuto.

Jure Kos u klasi MX85J nastupao je u strašnoj konkurenciji od čak 20 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske. Marljivi treninzi svakodnevno, odlasci na sve utrke, veliki trud i zalaganje Juru Kosa su doveli do ekstremno izvrsnog 6. mjesta u ukupnom poretku. Na svakoj utrci Jure je hrabro odmjeravao snage sa svojim kolegama te je ovaj rezultat zapravo samo potvrda kvalitetnog rada i napretka. Jure će nastaviti s izvrsnim radom te se s pravom radujemo gledati ga i u sljedećoj sezoni, s puno više iskustva i s godinom staža više, ističe Straga.

Noa Polenus je također vozio klasu MX85. Zbog osobnih obveza vozio je samo dvije utrke, a u MK Pakrac Lipik se nadaju da će iduće godine uspjeti posložiti vrijeme i više nastupati. Osvojio je ukupno 19 mjesto.

Stefan Lenče je ove godine napravio nešto što još nitko u MK Pakrac Lipik dosad nije napravio. Prije svega treba napomenuti da je Stefan rođen 2012. godine. Većina njegovih vršnjaka vozi klasu MX50J, ali on je uz klasu MX50J vozio i klasu MX65J. Dakle, veći motocikl, motocikl s mjenjačem, a svi drugi vozači koji su stariji od njega nisu ga omeli da odvozi sve utrke obje klase. U klasi MX65J Stefan je zauzeo nestvarno 6. mjesto u konkurenciji od čak 16 vozača. Kad su svi govorili da je premlad da nastupa u obje klase, Stefan i njegov trener, otac Davor, dali su još malo gasa te je svaka sljedeća utrka bila bolja. Kroz cijelu sezonu pratili su ga pehovi s motociklima, a sve je počelo još u Pakracu, gdje je uz uvjerljivo najbolje vožnje ipak ostao bez vrijednih bodova. Tako je bilo i cijele sezone, ali taj njegov prkos, želja za uspjehom, profesionalan odnos prema treninzima su ga gurali naprijed, priča nam tajnik Moto kluba.

U klubu su posebno ponosni i strašno ih veseli činjenica da napokon imaju prvaka Hrvatske u otvorenom tipu prvenstva.

Bez obzira na sve pehove, kvarove i ozljede Stefan se okitio svojim prvim naslovom Prvaka Hrvatske. Svaka vožnja postolje, izmjenjivanje na 1. i 2. mjestu kroz cijelu sezonu članove Kluba je držalo u napetosti te su s velikom željom očekivali svaku sljedeću utrku. Odluka o naslovu prvaka je pala protekli vikend u Požegi, na posljednjoj utrci sezone. Stefan je u Požegu donio 10 bodova prednosti. Prvu vožnju odvezao je suvereno te pobijedio, ali u drugoj vožnji njegov direktni suparnik za naslov Nejc Kralj iz Slovenije je bio nešto sretniji pa je on pobijedio. Obojica su osvojila po 94 boda (zadnja utrka boduje se dvostruko) te je Stefan na radost svih zadržao 10 bodova prednosti i s čak 386 osvojena boda osvojio toliko željeni naslov. Ovom su prigodom iz Kluba posebne čestitke uputili Stefanu i njegovoj obitelji koja se cijela daje u motocross.

Mladi Stefan završava svoje poglavlje motocrossa u klasi MX50J te se iduće godine namjerava natjecati u klasi MX65J.

Juniori Moto kluba Pakrac Lipik osvojili su ukupno 3. mjesto u poretku klubova u konkurenciji od čak 11 klubova. Osvojili su 955 bodova, a četvrti u poretku imao je 502 boda. Prva tri u poretku našli su se unutar 100 bodova tako da je i ovdje bila tijesna bitka za naslov.

Sa svojim su trudom, zalaganjem i uzornim ponašanjem ponijeli najljepšu sliku našeg kraja i svojeg kluba diljem Hrvatske, ali i šire, istaknuo je na kraju Marko Straga.


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/