delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
za djecu i mlade u dobi od 7 do 14 godina

KPD "Sloga" - Postanite "Kazališni anđeo"

02.04.2021. 08:24 | 188 pregleda | Najave

Piše:
Compas

KPD „Sloga“ Pakrac započela je novu aktivnost za djecu i mlade u dobi od 7 do 14 godina (osnovnoškolci) kojom se prije svega mladima želi približiti te i iz drugog ugla predstaviti, dramsku umjetnost i kazalište.

Od Dubravke Špančić, tajnice KPD „Sloga“ doznajemo kako ova vrijedna udruga osniva sekciju „Kazališni anđeli“.

Gospođa Špančić ističe kako zadaće „Kazališnih anđela“ započinju sudjelovanjem u izboru gostujućih predstava i traju sve do razvoja dodatnih zajedničkih aktivnosti za publiku i članove sekcije. Djeca i mladi će učiti i istraživati, preuzeti mjerljivu odgovornost za izvršavanje preuzetih zadataka, jačati svoje samopouzdanje, savladavati tremu prije javnog nastupa te biti potaknuti na kreativni rad.

Biti članom „Kazališnih anđela“ podrazumijeva samo dob, ustrajnost i volju! Ne postoje ograničenja!!!

Aktivnost započinje u travnju s članovima dramskih skupina, a otvorena je za djecu i mlade koji do sada nisu sudjelovali u radu KPD „Sloge“.

Što sve čine „Kazališni anđeli“?

„Ni u kom slučaju naši „Kazališni anđeli“ nisu „konkurencija“ ni anđelu čuvaru, niti drugim dragim i dobrim anđelima. Ali, činit će sve da naš boravak u kazalištu bude siguran, obogaćen, ugodan, lijep, da uz svaku predstavu dobijemo svi još više!“, naglašava Dubravka Špančić.

Kazališni anđeo će prije svake predstave čitati, istraživati i promišljati najavljeno djelo u koordinaciji s voditeljem, vježbati izvesti svoj javni nastup, a u tehničkom smislu; znati dočekati glumce i publiku; biti domaćin.

Da bi „Kazališni anđeli“ bili pripremljeni i upoznati s obvezama i dužnostima, pripremili smo  radionice na kojima će naučiti i saznati sve ono: zašto, kada, kako? Od javnog nastupa, komunikaciju s glumcima, tehničkim osobljem, publikom, do sudjelovanja (gledanja i analize) same predstave.

Termine radionica će se naknadno dogovoriti sa zainteresiranima te ih dodatno javno objaviti. Sudjelovanje djece i mladih je besplatno.

Ako i ti želiš postati KAZALIŠNI ANĐEO, a u dobi si od 7 do 14 godina – javi se, pitaj!

Prijave se primaju do 14. travnja 2021. godine (sloga@kpd-sloga.hr ili 098 412 707).