PUKE banner
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
PAKRAC, 1./2.3.1991.-1./2.3.2021.

Obilježavanje 30. godišnjice početka Domovinskog rata

21.02.2021. 10:36 | 826 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Digitalnom izložbom „Pakračka ratna (pri)sjećanja“ koja će se od četvrtka, 25. veljače moći pogledati na web stranicama www.knjiznica-pakrac.hr i www.muzej-pakrac.hr započet će ovogodišnje obilježavanje 30. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu, odnosno na području Republike Hrvatske, koje se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.

Već sljedeći dan, u petak, 26. veljače putem prijenosa na web stranici www.ogs-pakrac.hr, publika će moći pratiti online festival „Croatio iz duše te ljubim“. Drugi je to po redu festival domoljubne pjesme, a na njemu će nastupati učenici osnovnih škola te kao posebna gošća mlada i talentirana pjevačica Nika Pastuović.

U ponedjeljak, 1. ožujka u 20 sati simbolično će biti zapaljeno 30 baklji za 30 godina koliko je proteklo od početka rata – „30 baklji pobjede“ – prostor ispred župne crkve Uznesenja BDM.

 

Centralni događaj predviđen je za utorak, 2. ožujka kad će nakon svete mise za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u 10:50 sati s tornja pakračke župne crkve biti razvijena hrvatska zastava veličine 20 x 1,5 m.

Zbog epidemioloških mjera na svetoj misi u župnoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije moći će biti samo 25 osoba, dok će ostali misu moći pratiti na otvorenom prostoru ispred Crkve. Isto tako u „Mimohod pobjednika“, koji je predviđen za 11 sati ići će samo 25 osoba sa zastavama Republike Hrvatske, a svi ostali nakon mise otići će do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti položeni vijenci, pročitana povjesnica te održani pozdravni govori.