LIPIK test
Delfin
Medianno
Udruga Crobran

Dan u prirodi - izlet na Omanovac

06.08.2020. 10:54 | 630 pregleda | Vijesti

U četvrtak 13.8. Udruga Crobran organizira jednodnevni izlet za djevojčice i dječake od 10 do 15 godina starost uz cjelodnevni boravak u prirodi. Okupljanje u 10 sati ispred Gradske sportske dvorane, a izlet vodi i o vašoj djeci stručno i odgovorno brine osnivač Crobran vještina Gordan Krajačić. 

Piše:
Compas

U četvrtak 13.8. Udruga Crobran organizira jednodnevni izlet za djevojčice i dječake od 10 do 15 godina starost uz cjelodnevni boravak u prirodi. Okupljanje u 10 sati ispred Gradske sportske dvorane, a izlet vodi i o vašoj djeci stručno i odgovorno brine osnivač Crobran vještina Gordan Krajačić.

PROGRAM:
U 10 sati ispred Gradske sportske dvorane, polazak prema Omanovcu preko Kalvarije, markiranim planinarskih putem. Planirano je i nekoliko zaustavljanja (izvor Markovac, Vinogradi, Tromeđa te dva šumska zaustavljanja i zaustavljanje na dnu skijališke staze. Na svakom zaustavljanju ćemo za naše sudionike organizirati lagane, ali zabavne i edukativne vježbe za produbljivanje veze s prirodom i okolinom. Kroz vježbe vaše dijete će razvijati stavove, tehnike disanja, harmoniziranje s okolinom, upoznat će „snagu“ drveća, neba, zemlje, sunca... Također poučiti ćemo ih o ljekovitom bilju, o načinima skupljanja i pronalaska vode u prirodi, o sigurnom kretanju kroz prirodu i o njenom očuvanju, a svatko će sebi odabrati i izraditi vlastiti štap za šumsko hodanje.

Nakon dolaska na Omanovac i odmora, oko 14 sati planiran je ručak (juha, glavno jelo, sok, desert, voće). Nakon ručka aktivnosti u grupama i na poligonima:

- Crobran gađanje lukom i strijelom – s prelaskom određenih prepreka
- Crobran šumski štap – učenje vitlanje štapom za spretnost i okretnost
- razne igre (poligon prepreka, skakanje u vreći, nošenje jajeta, bacanje panja, hod na panju i dr...
- igre preciznosti – bacanje drvenog klina u metu.

Naravno bit će tu i ostalih slobodnih aktivnosti uz nogomet, odbojka, badminton. U kasnim popodnevnim satima zajedničke pripreme i paljenje večernjeg krijesa i pečenje večere (kobasice ili slanina) uz povečernji razgovori uz vatru.

Organizirani prijevoz i povratak u Pakrac kod Gradske sportske dvorane oko 21 sat.

Cijena jednodnevnog izleta je 60 kuna po djetetu a uključuje ručak, večeru, vodu za osvježenje, prijevoz sa Omanovca i stručno vodstvo i nadzor. Plaćanje na mjestu okupljanja, na dan izleta. OBAVEZNA je prethodna prijava za sudjelovanje i to na broj 099/278-5170 (Gordan), zbog ograničenog broja sudionika.

Potrebno je da sudionici imaju adekvatnu odjeću i obuću (nikako papuče, japanke, natikače), te da ponesu i rezervnu odjeću i obuću. Preporučamo da djeca ponesu i kapu te sredstva protiv uboda insekata. VAŽNO je da prije polaska na izlet voditelja obavijestite ukoliko vaše dijete ima bilo kakav oblik alergije ili je kronični bolesnik te da ponese lijekove ukoliko ih koristi.

"A na nama je da vašoj djeci, uz topli, prijateljski i osobni odnos organiziramo nezaboravan dan u našoj prekrasnoj, čistoj i netaknutoj prirodi." poručuju iz Udruge Crobran.

 

izvor: Crobran - Hrvatske Ratničke Vještine