LIPIK test
Delfin
Medianno
MUZEJ GRADA PAKRACA

Edukativno i zabavno COOLturno ljeto 2020.

20.07.2020. 11:36 | 263 pregleda | Vijesti

Kako bi ispunili dane ljetnih praznika edukativnim ali istovremeno i zabavnim sadržajima za djecu i one koji se tako osjećaju, Muzej Grada Pakraca ponovno je i ove godine u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac organizirao raznolik kulturni i interaktivni program za djecu i mlade.

Piše:
Compas

„Ovogodišnji program je s obzirom na stanje vezano uz Covid19 ponešto skraćen i održat će se uglavnom na otvorenom, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Počinjemo u srijedu 22.7.2020. u 18.00h vrlo zanimljivom radionicom, za male ali i velike, na kojoj ćemo se upoznati i poigrati s prvim autentičnim hrvatskim igračkama koje su inspirirane hrvatskom kulturnom baštinom.

Ove igračke osmišljene su kroz dugogodišnji zajednički trud pedagoga i studenata dizajna. Svi prisutni moći će se upoznati s ovim zanimljivim igračkama kao što su Pagus, Čičulin, Zvutka i Znatiželjna nit.

Voditeljica radionice nam je gošća iz Zagreba, projektna menadžerica Udruge „Povuci za kulturu“- Tanja Tandara.“ poručuje ravnateljica pakračkog muzeja Jelena Hihlik i dodaje, „Program nastavljamo s pričaonicama i radionicama u muzejskom dvorištu, između ostalog tražimo i skriveno blago, a sve zaključujemo 6.8. s radionicom linoreza koju će voditi Hrvoje Šebić, a koju smo predvidjeli za malo veću djecu i mlade.

Drago nam je što su i ove godine cijeli program podržali Grad Pakrac i Ministarstvo kulture RH. Naravno ulaz i sudjelovanje u cijelom programu je besplatno za sve zainteresirane!“