Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Udruga za promicanje kulture i kulturne baštine Tilia LIPIK

Ponovno koncerti u Lipiku!

05.06.2020. 13:22 | 400 pregleda | Vijesti

"COVID-19. Bolest uzrokovana virusom SARS-CoV-2. koja se je od kineskog Wuhana pretvorila u pandemiju širom svijeta, stubokom je promijenila naše živote i životne navike. Kako bi eventualnu cirkulaciju virusa i širenje bolesti sveli na minimum, odlukama stožera civilne zaštite uz sva druga ograničenja i zabrane, zabranjeno je i održavanje koncerata. Krajem prošlog mjeseca HZJZ je objavio nove mjere koje su i optimističnije od najavljenih pa u skladu s novim mjerama idemo pokušati organizirati jedan koncert." poručuju iz Udruge za promicanje kulture i kulturne baštine Tilia LIPIK

Piše:
Compas

U subotu 06. lipnja 2020. održati će se pijanistički recital i promocija CD-a „As the Time“, a nastupiti će pijanista Ante Milić, profesor klavira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Koncert će se održati u Multikulturalnom centru Lipik s početkom u 20 sati, a ljubitelji klasike imaju priliku uživati u kulturnom doživljaju visoke umjetničke razine.

 

 

Program:

 

Ivo Maček:  Sonata

Maestoso ma con moto

Comodo – Allegro vivace

 

Tomislav Uhlik: Evo san ti doša

 

Dubravko Detoni: Koralna predigra br. 2, Adagio cantabile

 

Sergej Rahmanjinov: Varijacije na Chopinovu temu, op. 22

Pokrovitelji koncerta: Ministarstvo kulture RH i Grad Lipik, sponzor Pivovara Slavonica

Ulaz slobodan.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja

profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

 

Opće preporuke

 

Vidljive obavijesti. Na ulazu u prostor 

Pojačana osobna higijena. Treba izbjegavati rukama dodirivati usta, nos, oči i lice.  

Dezinfekcija ruku. Na ulazu u prostor te unutra na još kojem lakše dostupnom mjestu posjetiteljima, izvođačima i osoblju treba biti osiguran dozator s dezinfekcijskim sredstvom za ruke i jasno istaknuta obavijest o obvezi dezinfekcije ruku.

Fizička udaljenost. Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 metra. Razmak od 2 metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od 4 metra između publike i izvođača na sceni. 

Kašljanje/kihanje. Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba.     

Maske za lice. Preporučuje se korištenje maske za lice tijekom ulaska, boravka i izlaska iz prostora, osim izvođača u trenutku izvedbe.

Redoslijed ulaska i izlaska. Preporučuje se da posjetitelji ulaze jedan po jedan na način da prvi koji ulazi zauzima najudaljenije mjesto u gledalištu, gledajući od ulaza, i tako po redu. Preporučuje se razmak među posjetiteljima od najmanje 1,5 metra kod ulaska, kretanja i izlaska. Preporučuje se da se izlazak posjetitelja organizira tako da izlaze jedan po jedan i to na način da prvi izlazi posjetitelj najbliže izlazu. Posjetitelje treba podsjetiti da i nakon završetka programa drže distancu, da se ne zadržavaju u grupama i ne ostvaruju bliske kontakte jedni s drugima. 

Prodaja i poništavanje ulaznica. NEMA ULAZNICA

Programske knjižice. Programske knjižice koncerta dostupne svakom posjetitelju posebno.

Maksimalna zaštita posjetitelja i zaposlenika. Prilikom interakcije s posjetiteljima osoblje treba koristiti zaštitnu masku koja prekriva nos i usta. Treba im stalno biti na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo kojim će redovito dezinficirati ruke.