delfin3
delfin3
Medianno
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA BORBE PROTIV RAKA

Predavanje, projekcija i osam novih spremišta za plastične čepove

31.01.2020. 10:58 | 1471 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) iz Čakovca koja djeluje od 1998. godine pokrenula je projekt pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” i vodi brigu o oboljelima od leukemije, melanoma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Akcija se proširila u mnogim dijelovima Hrvatskom, pa tako i u Pakrac, a naša Srednja škola Pakrac, predvođena učenicima medicinske škole, već dulje vrijeme sudjeluje u akciji prikupljanja čepova. Novi iskorak ove akcije Srednja škola Pakrac učinit će sa svojim partnerima unutar projekta “Grad mladih-pokreni se” Klubom mladih AURORA kao zelenu akciju, KPD “Sloga” Pakrac i Gradom Pakracom.

Tako će u utorak 4. veljače biti obilježen Svjetski dan borbe protiva raka. Program obilježavanja podrazumijeva postavljanje novih spremišta za prikupljanje čepova u našem gradu koja su kreirali, izradili i ukrasili naši mladi uz pomoć tvrtki “Vios” iz Lipika i “Metalko” iz Pakraca. Spremišta za prikupljanje čepova biz će postavljena na osam lokacija u gradu: na tržnici kod od ulaza na parkiralište, kod autobusnog kolodvora prema ulazu u dućan Konzum, kod dječjeg igrališta pred Hrvatskim domom “Dr. F. Tuđman”, uz stazu ulaza u Osnovnu školu brace Radića, kod glavnog ulaza u bolnicu, u blizini dućana SPAR i pred poslovnicom PBZ-a u Pakracu. (Nažalost javljeno nam je da je postavljanje kanti za čepove odgođeno radi bolesti, a o naknadnom postavljanju istih javnost će biti pravovremeno obaviještena!)

Potom će u 18:30 u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman biti održano prigodno predavanje na temu “Leukemija, znakovi i simptomi”, a predavanju prethodi kratki film “One day”. Organizatori pozivaju posjetitelje da umjesto ulaznice ponesu plastični čep!

Također, u tjednu od 3. do 7. veljače pozivaju odgojno-obrazovne ustanove, udruge I ostale da potaknu djecu, mlade, svoje članove i sve naše sugrađane na uključenje u ovu akciju.

“Mi ćemo prazniti novopostavljena spremišta i nastaviti pomagati oboljelima, upoznavati javnost s ovim opakim bolestima i njihovim preveniranjem. Vas dragi sugrađani pozivamo na sudjelovanje, jer ovom aktivnošću za zdrav okoliš, pomoć oboljelima i divan osjećaj humanosti, postojeću zelenu, zdravu i humanu akciju Vama činimo još dostupnijom.

Dišite zdravo, učinite pravo! Daruj čep – kupi lijek”, poručuju organizatori!


LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/