banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
Utrka NovskaRUN 2018

NovskaRUN – Tisuću koraka – za jedan tvoj

21.07.2018. 09:38 | 705 pregleda | Vijesti

Jedina utrka u gradu Novskoj, popularni NovskaRUN i ove godine otvara svoja vrata natjecateljima,trkačima i rekreativcima.

Piše:
Compas

Utrka koju su 2015. godine započeli rekreativci i zaljubljenici u trčanje prerasla je u pravi mali trail spektakl na koji se natjecatelji uvijek rado vraćaju. U subotu 18, kolovoza Novska podiže startno/ciljni luk u centru grada a natjecatelji će moći kao i proteklih godina natjecati se u dvije udaljenosti i to: 9km (RUN THE WOODS) i 16km (SPARTANA).

Prva kraća utrka se trči od centra novske do novljanskog jezera asfaltom a povratak natrag je šumskim trailom. Duža staza trči se istim putem no samo do jezera kad se trkači duže duže staze odvajaju na makadamsku cestu i trče do izvora odakle se put spaja na prekrasan valoviti šumski trail koji vodi natrag prema cilju.

2018. godina će za NovskaRUN biti označena kao prekretnica jer je po uzoru na mnogo veće utrke odlučeno da će ovaj događaj poprimiti humanitarni karakter. Sva sredstva prikupljena od donacija građana i dijela kotizacija za utrku će se uručiti Udruzi „Kolibrići – udruzi roditelja vitalno ugrožene djece.

Ove godine, kao i prethodne uz utrku se organizira i Sajam zdravog života, na kojemu lokalni OPG-ovci, obrtnici, trgovačka društva i Udruge imaju priliku prezentirati svoje domaće, zdrave proizvode. Nakon utrke i proglašenja pobjednika zabavljat će Vas rock band „Unimogs“ iz Slovenije.

Pokrovitelji su se potrudili da i ove godine natjecatelji imaju bogate startne pakete, a popularna teglica meda za svakog natjecatelja neće ni ove godine izostati.

ONLINE PRIJAVE: www.novskarun.com

Zadnji dan za ONLINE prijave: 31. 7. 2018. u ponoć.

Podsjetimo naše čitatelje kako su proteklih godine na ovoj utrci sudjelovali brojni Lipičani i Pakračani, a među njima i Antonija Demartini koja je svake godine otkako ova utrka traje osvojila jedno od prva tri mjesta.