Delfin 2022
MB
MB
25. studenog - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Pjesničkom riječju - "Stop nasilju nad ženama"

24.11.2021. 11:30 | 1736 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u pakračkoj Gradskoj knjižnici u četvrtak, 25. studenog s početkom u 18 sati bit će održana poetska večer naziva  Pjesničkom riječju - "Stop nasilju nad ženama" koja je nadahnuta blogom nastalim u studenom 2012. godine kad je skupina pjesnika entuzijasta riječima i poezijom izrazila potporu ženama žrtvama nasilja. Inače, blog je dostupan na poveznici https://stopnasiljunadzenama.blogspot.com/.

Budući da je cijela priča godinama rasla, povećavao se i broj uključenih koji su svojim stihovima i/ili glazbom progovarali o ovoj važnoj temi te se pokrenula i inicijativa organiziranja poetsko-glazbenih događanja u svim zainteresiranim mjestima upravo na dan 25.11. koji se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. 
 
U Pakracu inicijativu pokreće Andrea Krejči, koja uz pomoć lokalne knjižnice okuplja žene koje pišu ili čitaju poeziju, upravo kako bi poezijom dale doprinos ovoj važnoj inicijativi.  Stihove će čitati Mihajla Marčetić, Željka Uhitil, Andrea Krejči, Danela Vujanić, Mirsada Madžarević, Maja Anušić Dizdarević i Danijela Serdar. 
 
Organizator napominje kako je za ulazak u prostor Knjižnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili važeći negativan test na COVID 19. Zbog ograničenog broja mjesta obvezna je najava dolaska na mail knjiznica@pakrac.hr ili telefon 411-716. 

LIRA ispod članka
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/