delfin3
DNM vertikal
Radio Daruvar 2
PROJEKT RAMINAC

Izgradnja dijela cestovne infrastrukture kao predradnja za gradnju nove ergele

01.09.2020. 14:26 | 660 pregleda | Gospodarstvo

U skladu sa sklopljenim ugovorom o izvođenju radova, danas je održano uvođenje u posao požeške tvrtke PROMET GRAĐENJE d.o.o. koja će izvršiti radove izgradnje dijela cestovne infrastrukture na rekreacijskom području uz jezero Raminac, što podrazumijeva izgradnju vodovoda i kanalizacije.

Piše:
Matija Kulhavi

Osim lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane i Danka Đurokovića, direktora građevinskog poduzeća koje je odabrano za izvođača radova, te njihovih suradnika, uvođenju u posao je nazočio i predstavnik tvrtke MD projekti j.d.o.o. koja je zadužena za nadzor.

Rok za izvođenje radova je šest mjeseci, dakle rano proljeće iduće godine, a sveukupna vrijednost radova s PDV-om iznosi 609.562,55 HRK. Projekt je financiran kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s iznosom  od 300.000,00 HRK.

Ovom je prigodom gradonačelnik Kasana istaknuo kako je izvođenje navedenih radova predradnja za gradnju nove ergele, preciznije za početak realizacije prve faze projekta Raminac.

Naime, projekt Raminac, koji će biti smješten oko istoimenog jezera te se prostirati na 89 hektara je podijeljen u četiri faze. Prva faza je upravo izgradnja nove ergele s pristupnom cestom, druga faza je adrenalinski park, treća faza su smještajni kapaciteti, a četvrta faza je gradnja novog hipodroma.


DNM ispod