delfin3
delfin3
Hotel Pakrac 2 (365)
LIRA D.O.O.

Održana informativna radionica ,,Žene poduzetnice - mogućnosti i prilike“

16.09.2020. 14:45 | 10937 pregleda | Gospodarstvo

Informativna radionica ,,Žene poduzetnice - mogućnosti i prilike" održana je u srijedu, 16. rujna 2020. godine u Lipiku, u prostorijama LIRA-e d.o.o.

Informativna radionica namijenjena je ženama poduzetnicama s područja Grada Lipika, Požeško-slavonske županije i županija u okruženju, održava se u sklopu projekta ,,Pružanje postojećih i razvoj novih usluga LIRA d.o.o. za poduzetnike.

Ukupna vrijednost projekta je 593.928,38 kuna (sufinanciranje Europske Unije iznosi 445.928,38 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje trajanja projekta 18 mjeseci (1.4.2020. - 31.10.2020.).

Piše:
Compas

„Današnja radionica je na temu „Žena poduzetnica“, o mogućnostima i izazovima s kojima se suočavanju u ovom današnjem vremenu velikih tržišnih promjena. Naglasak radionice je na segmentima osobnog i profesionalnog razvoja gdje bi se trebalo vidjeti da se ustvari naš osobni život, osobine, sposobnosti i kompetencije koje nosimo isprepliću s našim poslovnim elementima u okruženju koje je dinamično i od nas zahtijeva fleksibilnost.

Na radionici će biti ponuđeni alati za lakše prolaženje stresnih situacija, a jednako tako pojasnit će se neke mogućnosti poput pronalaženja izvora financiranja, kako pronaći neku novu inovaciju, kako se nositi sa svim tim i koji su osnovni elementi uspješnosti.

Unutar radionice bit će i nekih elemenata iz znanstvenih istraživanja da se vidi kako je znanost došla do čimbenika uspješnosti, što donosi uspjeh posebice mikro poduzetnicama i mikropoduzetnicima kojih je najviše te da su oni osnovni, temeljni čimbenici u stvari kvaliteta, inovacije, ulaganje u tehnologiju i razvoj na što bi svatko u svom poslovanju trebao staviti naglasak.“ rekla nam je dr.sc. Katarina Štavlić koja je uz mr.sc. Igora Štavlića vodila današnju radionicu. Dodala je da je njena velika ljubav mikropoduzetništvo i da na tu temu radi sva svoja istraživanja, a sve to crpi i iz osobnog iskustva jer je i sama mikropoduzetnica kroz svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. „Treba pronaći mjeru i način kako uživati u poslu i životne vrijednosti spojiti s poslovnima jer je to onda uživanje a ne opterećenje i stvaranje stresa u životu.“ zaključila je Katarina Štavlić.

 

O voditeljima radionice:

- dr.sc. Katarina Štavlić, prof.v.s. radi kao profesorica na Veleučilištu u Požegi. Doktorirala je na Međunarodnom međusveučilišnom poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Poduzetništvo i inovativnost na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Nositeljica je kolegija Poduzetništvo i inovacijski projekti, Poduzetništvo u trgovini, Obiteljsko poduzetništvo i dr. Nositeljica je i vlasnica OPG-a Štavlić Katarina, te je autorica vise od 20-ak znanstvenih i stručnih radova iz područja poduzetništva.

- mr.sc. Igor Štavlić, prof. radi 25 godina u privatnom sektoru. Magistrirao je na Ekonomskom fakultet u Zagrebu 2012. godine na poslijediplomskom studiju Financije poduzeća. Uspješno je završio stručno usavršavanje Curriculum globALE u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Zagrebu te stekao certifikat Trener u obrazovanju odraslih u sklopu programa Curriculum globALE. 2019. godine pokrenuo je vlastiti posao kroz obrt za cjeloživotno učenje. Do sada je objavio sedam znanstvenih i stručnih radova.