HSS_novi Vinko Strganac
HSS_novi Vinko Strganac
HDZ lokalni izbori 900x165 Vinko
Gorenjska gradbena družba d.d

LIPIK: odvijanje aglomeracijskih radova tijekom rujna

31.08.2020. 13:20 | 1269 pregleda | Gospodarstvo

Piše:
Matija Kulhavi

Što se tiče nastavka radova na aglomeraciji koji će se tijekom rujna odvijati na području Lipika, od voditelja cjelokupnog projekta u poduzeću Gorenjska gradbena družba d.d. Tilena Klemenca smo informirani kako će se planirani radovi nastaviti odvijati u Ulici Marije Terezije te na početku Ulice Alojzija Stepinca. Radovi će se odvijati i na području Ulice hrvatske mladeži, odnosno na području u neposrednoj blizini kompleksa otvorenih bazena te Ulice Ivana Gorana Kovačića i u nastavku na dijelu Ulice Matije Gupca u smjeru tvornice Studenac. Radovi se nastavljaju i u Filipovcu (Lipička), kao i na čitavom nizu lokacija u Pakracu.

Podsjetimo se kako su u drugoj polovici lipnja na lipičkim ulicama počeli odvijati aglomeracijski radovi. Riječ je o projektu vrijednom 183,4 milijuna kuna koji će trajati sljedeće dvije godine i na koje su se građani Lipika, kao uostalom i Pakraca, već naviknuli i koliko-toliko prilagodili. Naime, aglomeracija je unijela značajne promjene u svakodnevni život građana jer uslijed radova dolazi do povremenih planiranih ili neočekivanih prekida u vodoopskrbi i odvodnji što je uzrokovano oštećenjem cjevovoda, neophodnom rekonstrukcijom mreže ili ugradnjom priključaka.

O tome je priopćenje odaslala i tvrtka Vode Lipik d.o.o. pri čemu su zamoljeni krajnji korisnici za praćenje objava o prekidima u isporuci vode kako bi se na vrijeme opskrbili dovoljnim količinama vode. Nakon završetka radova i ponovnog uspostavljanja vodoopskrbe, odnosno dolaska vode, građanima je savjetovano da puste vodu da isteče dok se ne razbistri.

Također, za sve upite i prijave vezane za najavljene ili nenajavljene prekide u opskrbi vode za ljudsku potrošnju i usluge odvodnje, građani su usmjereni da kontaktiraju dežurni telefon 098 437 775 ili da zovu u središnjicu tvrtke Vode Lipik d.o.o. na broj 034 211 140.


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko