LIPIK test
LIPIK test
Medianno
Potpisan ugovor s Gorenjskom gradbenom družbom

Vodoprivreda Daruvar kao kooperant na projektu aglomeracije Lipik-Pakrac

16.07.2020. 19:43 | 1443 pregleda | Gospodarstvo

Piše:
Matija Kulhavi

Predstavnici Gorenjske gradbene družbe d.d. i Vodoprivrede Daruvar d.d. danas su potpisali ugovor vrijedan 33 milijuna kuna temeljem kojeg će djelatnici potonjeg poduzeća raditi kao podizvođači na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ u sljedećih godinu dana s mogućnošću nastavka do završetka samog projekta, potvrdio je za Compas Robert Marinić, direktor Vodoprivrede Daruvar.

"Ovo je jedan od najvećih ugovora u povijesti naše tvrtke, posebno ako se uzme u obzir da se još nalazimo u postupku predstečajne nagodbe.", rekao je Marinić te dodao kako je ovo veliko postignuće jer su osigurani poslovi za sljedećih godinu dana, unatoč kriznoj situaciji vezanoj za epidemiju koronavirusa.

Daruvarska Vodoprivreda je dioničko društvo za vodnogospodarsku djelatnost, a osnovana je 1956. godine kao Vodna zajednica „Ilova-Pakra“ s prvenstvenim zadatkom da kao stručna organizacija u oblasti vodoprivrede trajno, stručno i potpuno organizira i obavlja poslove i zadatke od posebnog društvenog interesa u vodoprivrednoj djelatnosti određene Zakonom o vodama i time ostvaruje i održava jedinstveni vodni režim na slivnom području Ilove i Pakre, stoji na internetskim stranicama ove tvrtke. Na lipičko-pakračkom području ova je tvrtka, koja zapošljava više od stotinu radnika, prisutna na svim većim vodnogospodarskim zahvatima.