Delfin
Delfin
Medianno
PODUZETNIČKA ZONA 2

Poduzetnici će dobiti svu potrebnu energetsku, komunalnu i prometnu infrastrukturu

23.12.2019. 13:08 | 964 pregleda | Gospodarstvo

U maloj vijećnici lipičke Gradske uprave gradonačelnik Vinko Kasana i direktorica tvrtke PROMET GRAĐENJE d.o.o. Anka Šutalo potpisali su 23. prosinca ugovor o izvođenju radova na izgradnji osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. sufinanciranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Piše:
Matija Kulhavi

Sveukupna vrijednost radova iznosi 6.285.279,24 kuna s PDV-om. Od navedenog iznosa s PDV-om, 84,99% financira se iz Europskih strukturnih investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a 15,01% iz ugovorenog iznosa financira se iz lipičkog gradskog proračuna.

Ovom prigodom je istaknuto kako se trend ulaganja u poduzetništvo na području Lipika nastavlja. Naime, nakon što je ljetos svečano otvoren Poduzetnički inkubator Lipik, možemo reći kako je ove godine u lipičku poduzetničku zonu uloženo preko 26 milijuna kuna, a potpisivanjem ovog ugovora, odnosno realizacijom dogovorenih radova poduzetnicima će na raspolaganju biti sva potrebna energetska, komunalna i prometna infrastruktura - sve u svrhu razvoja gospodarstva na području Lipika i okolice.