banner sezame okoliš
banner sezame okoliš
Radio Daruvar
KONGRES PODUZETNICA JUGOISTOČNE EUROPE

Pakracu uručena povelja - "Grad prijatelj ženskog poduzetništva"

08.03.2018. 16:57 | 1528 pregleda | Gospodarstvo

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, danas je po drugi puta u City centru Plaza u Zagrebu održan Kongres poduzetnica koji je okupio najveći broj žena u poduzetništvu s područja jugoistočne Europe.

Piše:
Matija Kulhavi

U prisustvu Sanele Dropulić, direktorice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te brojnih visokih uzvanika povelju „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“ ove su godine dobili gradovi Pakrac, Petrinja i Vukovar, a pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević ju je uručio Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika koji je prošle godine uz Zagreb, Zaprešić i Novu Gradišku postao jedan od četiri grada koji su prvi u Hrvatskoj, ali i Europi prepoznali žensko poduzetništvo kao poseban segment u koji se treba ulagati.

"S posebnim sam zadovoljstvom prisustvovao Kongresu poduzetnica i drago mi je da su ove godine pristupila još tri grada – Pakrac, Petrinja i Vukovar. Naša odluka od prije dvije godine, kad smo odlučili podržati naše poduzetnice, odnosno žene koje se žele baviti poduzetništvom, pokazala se ispravnom. U Gradu Lipiku su već provedene edukacije i naravno da će se ova suradnja s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom nastaviti i dalje. Davat ćemo apsolutnu podršku ženama poduzetnicama, ne samo deklarativno, nego i putem naših mjera za poduzetništvo, konkretno kao Grad - prijatelj ženskog poduzetništva posebno će se za 20% više poticati žensko poduzetništvo", rekao je gradonačelnik Kasana.

U sklopu Kongresa održao se Poduzetnički sajam na kojem su pakrački obrtnici i poduzetnici imali priliku brojnim posjetiteljima ponuditi svoje proizvode i rukotvorine.