Delfin
LIPIK test
Radio Daruvar 2
Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik-Pakrac

Potpisan ugovor o partnerstvu i sufinanciranju između Lipika i Pakraca te Voda Lipik

15.12.2017. 08:55 | 1303 pregleda | Gospodarstvo

U Hotelu Pakrac jučer je potpisan partnerski ugovor između gradova Lipika i Pakraca te tvrtke Vode Lipik, u kojem se obvezuju kako će zajedno sudjelovati u provođenju projekta pod nazivom „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području Lipika i Pakraca“, odnosno aglomeracije. Ugovor su potpisali Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika,  pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik. 

Piše:
Matija Kulhavi

Nakon potpisanog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, koji je sklopljen 1. prosinca 2017. u Osijeku između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda i tvrtke Vode Lipik, kojim su Hrvatskim vodama dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu većem od 151 milijun kuna, sljedeći korak bio je potpisivanje partnerskog ugovora između Grada Lipika, Grada Pakraca i tvrtke Vode Lipik.
Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik-Pakrac“ iznose 71,89% ili 110.389.119,39 kuna, dok će se ostali dio financirati od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike (43,33%) i Hrvatskih voda (43,33%) te gradova Lipika i Pakraca (13,33% ili 5,8 milijuna kuna).
Jučer potpisani ugovor se odnosi na podjelu prava i obveza o sufinanciranju cijelog ovog projekta. Gradovi Lipik i Pakrac su se međusobno dogovorili u kojem dijelu će snositi svoje obveze. Uglavnom je to podijeljeno da svaki grad financira projekte na svojem području, a da se jedan zajednički dio projekata, koji se odnosi na pročišćivač otpadnih voda financira u omjeru 50:50.