Medianno
PROMJENE U VLASNIČKOJ STRUKTURI ISOCLIMA-e

Vlasnik Lipik Glasa ima novog strateškog i financijskog partnera

26.07.2017. 09:12 | 3518 pregleda | Gospodarstvo

Tvrtka Isoclima koja je 100% vlasnik Lipik Glas-a zaključila je novo strateško i financijsko partnerstvo sa Stirling Square Capital Partners, a ove promjene u vlasničkoj Isoclima-e omogućit će Društvu da još bolje iskoristi svoje snage i potencijal, uključujući organski razvoj, vanjske saveze i akvizacije.

Piše:
Marko Barčan

U samom Lipik Glasu nije došlo do promjena u upravljačkoj strukturi tako da Lipik Glas nastavlja raditi na isti način kao i do sada, izvijestio nas je generalni menadžer Lipik Glasa Danijel Zadjelović uz napomenu kako su naravno moguće promjene ciljeva i strategije poslovanja, ali samo na način da se podigne prihod i profitabilnost.

Iz Priopćenja za javnost vidljivo je kako se radi o investiciji od 40 milijuna Eura u Isoclima-u kroz partnerstvo sa Stirling Square Capital Partners na čelu s novim izvršnim direktorom grupe, Bill O'Gara, veteranom industrije civilne i vojne zaštite, a koji će voditi izvršenje svih strategija. Alberto Bertolini suosnivač Isoclima-e i dalje će ostati ključni dioničar kao i izvršni direktor društva koji će i dalje voditi istraživanje i razvoj tvrtke.

Stirling Square Capital Partners je privatna dionička tvrtka sa sjedištem u Londonu koja ulaže diljem Europe na tržišta s vrijednostima poduzeća od 50 do 500 milijuna Eura, a upravljaju s tri fonda i nekoliko investicijskih pozicija s ukupnim udjelom kapitala većim od 1 milijardom Eura stoji na stranicama tvrtke. Stirling Square će djelovati kao podržavajući katalizator međunarodnih razvojnih strategija tvrtke Isoclima koja je svjetski lider u proizvodnji stakla visoke tehnologije za različite sektore. Isoclima će ovime zadržati svoje sjedište i glavne objekte u Este-u u Italiji gdje će i dalje biti centar za istraživanje i razvoj Grupe, a postrojenje u Meksiku, Isoclima de Mexico i postrojenje u Hrvatskoj Lipik Glas nastavit će raditi na postojećim lokacijama uz potporu velikih investicija koje će povećati proizvodni kapacitet.