AS obrt
PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE

Počelo je asfaltiranje ceste u Klisi

30.06.2017. 13:17 | 2855 pregleda | Gospodarstvo

Projekt "Rekonstrukcija prometnice - asfaltiranje kolnika s uređenjem putnih jaraka - N0701 u Klisi" privodi se kraju. Danas su radove obišli gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i Marijan Strganac, direktor gradskog komunalnog poduzeća Lipkom d.o.o.

Piše:
Matija Kulhavi

- Klisa, kao prigradsko naselje polako dobiva svoju vizuru. Ona je vrlo bitno naselje, interesantno za stanovništvo i možemo reći da u samoj Klisi više nema parcela za prodaju. Ono što je Grad Lipik ovdje napravio jest kompletna infrastruktura, dakle sve osim kanalizacije. Završetkom ovog kapitalnog projekta želimo osigurati kvalitetu života stanovnika ove ulice i podignuti ga na jednu višu razinu. Sve ono što smo govorili u kampanji i što je bilo u planu, na zadovoljstvo svih nas, a ponajviše stanovnika Klise, jest realizirano. Kao što smo radili u prethodnom mandatu, tako ćemo i ovom narednom razdoblju od četiri godine, ako ne i efikasnije, rekao je gradonačelnik Kasana.

Ovi radovi ukupne su vrijednosti 604.967,03 kune s PDV-om, a kako smo ranije pisali sufinancira ih Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije do vrijednosti 500.000,00 kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u gradskom proračunu.

- Putem javne nabave odabran je izvođač radova - tvrtka Poduzeće za ceste d.o.o. Bjelovar. Riječ je o cesti dužine 570 metara, a u sklopu radova predviđeno je kompletno uređenje odvodnje, kolnih ulaza i asfaltiranje ceste u širini 4 metra, dodao je direktor Strganac.

Radovi se izvode dva mjeseca, a rok za njihov završetak u cijelosti je sljedeći tjedan kad će biti primopredaja i tehnički pregled.