Stoka
Stoka
Radio Daruvar 2
OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA PAKRAC

Natea Perinović ovogodišnja dobitnica nagrade "Marko Turčan"

22.09.2021. 08:46 | 757 pregleda | Vijesti

Natea Perinović dobitnica je ovogodišnjeg izdanja nagrade Marko Turčan koju svojim nadarenim i uspješnim učenicima dodjeljuje Osnovna glazbena škola Pakrac u znak sjećanja na tragično preminulog učenika ove ustanove.

Piše:
Tomislav Ević

Na radi koronamjera vrlo skromnoj i kratkoj svečanosti održanoj u utorak poslijepodne 21. rujna u prostoru glazbene škole mladoj dobitnici nagradu je uručila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević rekavši da joj je iznimno drago što su nagrada ide u prave ruke jer je Natea aktivna u mnogim porama društvenog života Pakraca, a dodijeljena nagrada samo je potvrda prepoznavanja velikog truda koji je Natea ulagala u sebe i glazbu. Natea će svoje glazbeno školovanje nastaviti u srednjoj glazbenoj školi u Požegi, a gradonačelnica i ravnateljica glazbene škole izrazile su nadu da će se Natea nakon glazbenog školovanja vratiti u Pakrac radi nastupa, a možda u budućnosti i kao djelatnica škole.  

Jučerašnju dodjelu nagrade koja  je po riječima ravnateljice škole Alfrede Petani Grafina jedinstvena na području Republike Hrvatske, svojom su prisutnošću uveličale i majka i sestra pokojnog Marka Turčana.

Nagradu Marko Turčan ustanovio je Grad Pakrac na inicijativu Osnovne glazbene škole, a sastoji se od plakete čiji su predložak izradila djeca početničkog solfeggia i poklon bona od 1000 kuna, a dodjeljuje se polaznicima škole za izvanredna postignuća na području glazbe.

Glazbeni intermezzo na sinoćnjoj dodjeli izveo je tamburaški trio koji su činili Dijana Mirt, Šimun Širac i učitelj Aleksandar Gašparović, a odsvirali su skladbu „Mazurka za Sofiju Jelačić“ Vatroslava Lisinskog.

 

Dosadašnji dobitnici nagrade „Marko Turčan“

Lara Kelemen (tambura)

Stefani Majdandžić (harmonika)

Dunja Đurđević (flauta)

Antonela Vonić (flauta)

Franko Kelemen (tambura)

Josip Slijepčević (harmonika)

Laura Kudrić (flauta)

Ana Kobetić (klavir)

Dino Josipović (tambura)

Leon Kaurin (harmonika)

Šimun Delišimunović (tambura)

Kristina Kosinc (flauta)