delfin3
LIPIK test
Radio Daruvar 2
27. rujna u Marinom Selu

Humanitarna utakmica između HNK

21.09.2021. 08:18 | 751 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

U organizaciji Župe Gaj na nogometnom igralištu u Marinom Selu idući ponedjeljak, 27. rujna s početkom u 16 sati održat će se humanitarna utakmica između HNK "Jovača" i  hrvatske svećeničke reprezentacije. Kako smo doznali od Miroslava Miokovića, predsjednika nogometnog kluba "Jovača", utakmicu je dogovorio vlč. Augustin Tašić, župnik Župe sv. Katarine u Gaju te Župe Presvetog Srca Isusova u Antunovcu, a financijska sredstva koja se prikupe bit će namijenjena za obnovu župne crkve svete Katarine u Gaju.

Hrvatska svećenička nogometna selekcija jedna je od selekcija Hrvatskog nogometnog saveza i predstavlja Hrvatsku u nogometu i malom nogometu i reprezentacija je svećenika. Prva utakmica hrvatske svećeničke reprezentacije odigrana je 24. travnja 1995. godine kada je od njih bila bolje austrijska svećenička reprezentacija (0:1) u Sisku, a među organizatorima su bili Đuro Brodarac i športski novinar Branko Kanižaj. Reprezentacija je organizirana 1997. godine.

U povijesti samostalne Hrvatske postigla je velike uspjehe. Na deset europskih prvenstava u malom nogometu za svećenike, zaključno s europskim prvenstvom 2017., hrvatski su svećenici osvojili dva zlata, tri srebra i četiri bronce. Vodi ih izbornik Krešimir Žinić, župnik u Ždralovima i bivši križevački župnik. Uz ta odličja, dvaput je osvojila 4. mjesto, što znači da je u 11 natjecanja svaki put bila u borbi za odličja

Hrvatski svećenici su dvaput bili domaćini europskog prvenstva. Prvi put 2006. godine u Zagrebu i Križevcima, a drugi put 2017. u Vukovaru.

Humanitarnom nogometnom utakmicom između momčadi "Vatreni 1998." i nogometne selekcije hrvatskih svećenika, 26. svibnja 2015. u Sisku je obilježena 20. obljetnica svećeničke selekcije. Utakmica je završila pobjedom Vatrenih 7:3.