DNM vertikal
delfin3
Hotel Pakrac 365
tijekom 2021. godine postupano ukupno prema 12 stranih državljana

Nova pojava migranata na našem području

22.07.2021. 08:37 | 2225 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Krajem proteklog tjedna do naše je redakcije stigla informacija o ponovnoj pojavi migranata na ovom području. S obzirom na to da su u listopadu prošle godine u Bjelanovcu i Španovici, odnosno na području PP Pakrac već uhvaćeni tzv. migranti, tj. strani državljani, upitali smo službu za odnose s javnošću PU požeško-slavonske o istinitosti ovih informacija.

I zaista, u pristiglom odgovoru stoji da su policijski službenici u petak, 16. srpnja ove godine oko podneva na području grada Pakraca zatekli strane državljane bez osobnih dokumenata, za koje se utvrdilo da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Stranci su dovedeni u službene prostorije Policijske postaje Pakrac, a daljnje postupanje je provedeno sukladno odredbama Zakona o strancima.

Od policijskog službenika za odnose s javnošću smo saznali i to da je tijekom 2021. godine, na području PU požeško-slavonske postupano ukupno prema 12 stranih državljana koji su nezakonito boravili u Republici Hrvatskoj.

Naknadno smo neslužbeno doznali kako je ovaj događaj povezan s prometnom nesrećom koja se upravo 16. srpnja oko 11:50h dogodila u Ulici Aleja kestenova u Pakracu. Tom je prilikom došlo do sudara zbog nepropisnog skretanja i pretjecanja između automobila marke Fiat, čeških nacionalnih oznaka i motocikla marke BMW, austrijskih nacionalnih oznaka. U Fiatu, koji je prema našim neslužbenim saznanjima ukraden, navodno su se nalazili uhvaćeni migranti.

 

Naslovna fotografija: Migranti uočeni u Bjelanovcu u listopadu 2020. (Arhiva Compas)


DNM ispod