LIRA okomiti
delfin3
Medianno
HRVATSKE ŽELJEZNICE

Produženi radovi na pruzi Banova Jaruga - Daruvar; do 31. kolovoza prijevoz autobusima

21.07.2021. 12:45 | 1394 pregleda | Vijesti

Piše:
Matija Kulhavi

Prema informacijama objavljenim na službenoj web stranici tvrtke HŽ Putnički prijevoz, zbog radova na sanaciji kolosijeka, pruga Banova Jaruga – Pčelić trebala je za promet između kolodvora Banova Jaruga i Daruvar biti zatvorena do 31. srpnja, međutim sad je to produženo do 31. kolovoza. U tom razdoblju putnike će i dalje prevoziti zamjenski autobusi.

S obzirom na to da se na navedenoj pruzi nalaze i kolodvori u Lipiku i Pakracu, odakle dolazi većina naših čitatelja, poslali smo upit službi za odnose s javnošću navedene tvrtke o tome hoće li radovi zaista biti gotovi do 31. kolovoza.

Naime, u rujnu započinje školska, ali i akademska godina pa je ta informacija svakako zanimljiva i učenicima, kao i studentima s našeg područja te njihovim roditeljima. Također, javnost zanima i što točno sanacija kolosijeka podrazumijeva, kolika je vrijednost radova te što ćemo dobiti ovom rekonstrukcijom pruge, odnosno hoće li se ubrzati putovanje vlakom nakon sanacije pruge na relaciji od Banove Jaruge do Lipika i Pakraca te u konačnici samog Daruvara. O svemu tome smo poslali upit HŽ Putničkom prijevozu, međutim u pristiglom odgovoru nam je rečeno da se ipak obratimo sestrinskom poduzeću u HŽ Infrastrukturu.

Po primitku odgovora svakako ćemo informirati naše čitatelje, a u međuvremenu će putnike i dalje umjesto vlakova prevoziti autobusi prema rasporedu kojeg možete pogledati na kraju ovog članka. Naravno, treba imati na umu i to da su zbog posebne regulacije prometa moguća kašnjenja.

 

 

VOZNI RED DO 31. KOLOVOZA 2021.


Toplice Lipik_640x200_tekst
https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/