DNM vertikal
DNM vertikal
Hotel Pakrac 365

Održan okrugli stol o povezivanju lokalne uprave i poduzetništva te radionica o potporama male vrijednosti i državnim potporama

14.07.2021. 09:49 | 696 pregleda | Vijesti

U prostoru Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA 13. srpnja je održan Okrugli stol na temu lokalne samouprave i poduzetništva u Požeško-slavonskoj županiji, nakon čega je uslijedila i informativna radionica - „Što su potpore male vrijednosti i državne potpore“.

Piše:
Compas

Jedna od tema okruglog stola koju je prezentirao Bojan Petrović iz PANORA-e - Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije odnosila se na digitalnu komoru kao komunikacijsku platformu namijenjenu poslovnim subjektima, javnoj upravi i građanima. U drugom dijelu predavanje koje je održao Marko Dumančić, poslovni tajnik HGK ŽK Požega, bilo je govora i o cjelokupnom projektu HGK koji se tiče razvoja e-usluga, a koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ujedno je bilo i spomena o načinima i mjerama putem kojih se na olakšan način mogu iskoristiti sredstva EU.

Informativnu radionicu naziva „Što su potpore male vrijednosti i državne potpore“ vodio je Mario Čelan, ravnatelj Javne ustanove regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije. Sudionici radionice mogli su čuti sve o prijavi projekata te razlikama između regionalnih potpora i potpora malih vrijednosti, s primjerima iz prakse te nepravilnostima koje se događaju kod nepoznavanja istih pravila. Također, upoznati su i s mogućnostima financiranja i prijave na natječaje za male i srednje poduzetnike, kao i ostale pravne subjekte.

Oba su događaja provedena u sklopu projekta „Pružanje postojećih i razvoj novih usluga LIRA d.o.o. za poduzetnike“. Ukupna vrijednost projekta je 593.928,38 kuna (sufinanciranje Europske unije iznosi 445.928,38 kuna). Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Razdoblje trajanja projekta je 18 mjeseci (1.4.2020. – 31.10.2021.).


DNM ispod