DNM vertikal
delfin3
Radio Daruvar 2
Stožer civilne zaštite požeško-slavonske županije

Na posljednjem testiranju od 61 uzorka 0 pozitivnih

19.06.2021. 11:06 | 480 pregleda | Vijesti

Prema najnovijem izvještaju stožera civilne zaštite o trenutnom stanju na razini požeško-slavonske županije objavljenom jutros na službenoj internetskoj stranici županije  „Na posljednjem testiranju obrađen je 61 uzorak, od kojih je 0 pozitivnih.“ te da će se tijekom dana nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Piše:
Tomislav Ević

Trenutno je u županiji Požeško-slavonskoj aktivno 7 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 4 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 3 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 61 osoba, a ukupno je testirano 47801 osoba.

Iz stožerovog izvještaja moglo bi se zaključiti da situacija s korona virusom jenjava i da bi i kod nas uskoro kao i u susjednoj Sloveniji moglao biti proglašen kraj pandemije. Budući da će o odluci o novoj pobjedi nad korona virusom ovaj put utjecati i stupanj procijepljenosti stanovništva te smo podatke provjerili na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sukladno jučer objavljenim informacijama (18.6.2021 11:41) trenutno je na cijepljenje stanovništva Hrvatske utrošeno 2.272.244 doze cjepiva te da je jednom dozom cijepljeno 1,435.788 stanovnika, a s obje doze cjepiva 836.456 stanovnika što čini četvrtinu odraslog stanovništva.

Cijepljenje stanovništva provodi se zadnjih mjeseci i na području Lipika i Pakraca na punktovima za masovno cijepljenje u sportskim dvoranama prilikom čega je cijepljen velik broj stanovnika ovog područja, a iako je najprije zahtijevana prethodna najava i prijava obiteljskom liječniku ili putem digitalne platforme cijepi.se, uskoro je cijepljenje bilo dostupno i bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje stanovništva na ovom području je napredovalo vrlo dobro, prema mišljenju dr. Ivana Beluškova koji nas je o tome izvještavao, a o tome koliko je stanovnika ovog područja pristupilo cijepljenju koje je jučer organizirano u dvorani Osnovne škole u Lipiku obavjestit ćemo Vas čim dobijemo tu informaciju.

ilustracija: HZJZ


DNM ispod