DNM vertikal
DNM vertikal
Radio Daruvar 2

Poziv na druženje u Dnevnom boravku Lipik i organiziranje aktivnosti za starije osobe u prostorijama udruge

13.06.2021. 09:53 | 643 pregleda | Vijesti

Pozivaju se svi zainteresirani građani starije životne dobi na uključivanje planiranih aktivnosti u sklopu programa Dnevni boravak i organiziranje aktivnosti za starije osobe Lipik koji se provodi u suradnji s ministarstvom te u partnerstvu Grada Lipika i uključuje korisnike iz grada Lipika i okolnih pripadajućih naselja ove jedinice lokalne samouprave na adresi Baranjska 14a.  

Piše:
Compas

 

 

 

Ovaj program nastavak je dosadašnjih aktivnosti vezanih za unapređenje kvalitete života starijih osoba i njihovog života u zajednici te omogućuje prisustvo korisnika u slučajevima nemogućnosti fizičkog dolaska na aktivnosti. Kroz program se korisnicima želi omogućiti da brinu o sebi, o svom zdravlju, da budu aktivni i razvijaju se, da budu informirani, da uče nove vještine te da im se ponudi da upoznaju mjesta koja možda nisu imali prilike vidjeti.
 
Program osigurava kontinuitet održavanja Dnevnog boravka uz proširenje postojeće mreže korisnika usluga te unapređenje i proširenje postojećih aktivnosti Dnevnog boravka, ali i što sadržajniju svakodnevicu starijih osoba. Programom se planiraju sportsko-rekreativne aktivnosti, što obuhvaća fizioterapijske vježbe s fizioterapeutom, kraće šetnje i sportske igre, kreativne i likovne radionice, edukacijske aktivnosti i predavanja stručnih osoba iz različitih područja, kulturne aktivnosti, zabavne aktivnosti uz održavanje proslava i obilježavanja važnih datuma poput Valentinova, maskenbala te Dana starijih osoba, kao i  održavanje kraćih edukativnih izleta po gradu Lipiku i bližoj okolici s ciljem upoznavanja mjesta u kojem živimo te jednodnevnih putovanja. Uz navedeno, korisnici Dnevnog boravka bili bi redovni sudionici brojnih manifestacija koje se tijekom cijele godine održavaju u gradu Lipiku i njegovoj okolici te bi na taj način predstavljali zajednici svoj rad i program koji se provodi. Također uz navedeno je korisnicima osiguran prijevoz za obavljanje planiranih aktivnosti kroz program  "Prijevoz starijih i nemoćnih osoba-Lipik i Pakrac" koji je također sufinanciran od strane ministarstva te u partnerstvu s Gradom Lipikom.
 
Važno je napomenuti da će se u skorije vrijeme u naselju Poljana također početi provoditi program "Dnevni Boravak za starije osobe Lipik" te će također korisnicima s tog područja biti osiguran prijevoz kroz program "Prijevoz za starije i nemoćne- Lipik i Pakrac". - izjavili su Kristina Kovar, voditeljica programa "Dnevni boravak za starije osobe Lipik" te Dalibor Viboh, voditelj programa "Prijevoz za starije i nemoćne osobe- Lipik i Pakrac.
 
 
 
 
 
 
 
 

DNM ispod