delfin3
delfin3
Radio Daruvar 2
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Policija i ovog vikenda najavljuje pojačane mjere u prometu

04.06.2021. 09:55 | 258 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

 

 

 

Kao i tijekom proteklih vikenda, policijski službenici PU požeško-slavonske će za vrijeme nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu će se nadzirati i sankcionirati.

Recidivistima se preporučuje pridržavanje prometnih propisa jer upravo na njima će biti poseban fokus. Naravno, svi sudionici u prometu trebaju se pridržavaju prometnih propisa.

Uključite se u planiranje akcije – dostavite svoje prijedloge za nadzor

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2021. (organizacija međunarodne mreže prometne policije) na području država članica, a time i na području Republike Hrvatske, od 7 sati 19. lipnja pa sve do 7 sati 20. lipnja provodit će se 24-satni kontinuirani pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za alkotestiranje i testeri na droge te maksimalno raspoloživi broj službenika.

Za pripremu ove akcije policija poziva građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 4. do 15. lipnja 2021. na adresu elektroničke pošte pozesko-slavonska@policija.hr a nakon zaprimljenih prijedloga, analizirat će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora.