delfin3
LIPIK test
Radio Daruvar 2
COVID-19

Novo masovno cijepljenje u Lipiku; dostupno svima uz prethodnu najavu obiteljskom liječniku

11.05.2021. 13:32 | 970 pregleda | Vijesti

U petak, 14.05.2021., u športskoj školskoj dvorani u Lipiku, pod organizacijom Zavoda za javno zdravstvo PSŽ i Doma zdravlja PSŽ, biti će  uspostavljen punkt za cijepljenje protiv virusa Covid 19 saznali smo danas od Tine Gadžić Husko, dr.med.spec. obiteljske medicine.

Piše:
Tomislav Ević

Cijepljenje će, po riječima dr. Gadžić Husko, biti dostupno svim zainteresiranim građanima no uz prethodnu najavu svojim liječnicima obiteljske medicine kako bi se za njih osigurala doza i rezervirao termin dolaska jer provođenje cijepljenja nije zamišljeno na način da građani dolaze bez narudžbe.

„Preporučujem građanima da se odazovu, što zbog potrebe da se što više ljudi cijepi radi stvaranja kolektivnog imuniteta, što radi svoje osobne zaštite. Prethodno cijepljenje na punktu proteklo je organizacijski iznimno uspješno, bez stvaranja gužvi i zastoja, pa građani ne moraju biti u dilemi da li pristupiti ovakvoj vrti "okupljanja".

Napominjem još jednom da se svatko sa akutnom febrilnom bolesti, tj. osobe koje trenutno imaju temperaturu sa pridruženim respiratornim ili probavnim tegobama, ne smiju cijepiti, kao i osobe koje su do sada u životu imale tešku, po život opasnu alergijsku reakciju na lijekove.

Točan termin dolaska na punkt, građani će saznati od svojih liječnika obiteljske medicine.“ poručuje dr. Gadžić Husko.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Danas prijepodne na službenim stranicama Požeško-slavonske županije objavljeni su podaci o COVID-19 stanju na razini cijele županije na današnji dan u kojima stoji;

„U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 238 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), 207 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 31 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 391 osoba, a ukupno je testirano 42564 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 215 uzoraka, od kojih je 22 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.“

Na službenim stranicama županije također su dostupne i druge COVID-19 relevantne informacije, odluke i preporuke kao i brojevi telefona Covid ambulante u Požegi (095/340-0019) i epidemiološke službe u pripravnosti (098/9829-204).


PRO PING