delfin3
PUKE banner
Medianno
BLJESAK, 1. - 4.5.1995.

Predstavnici Lipika i Pakraca te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata prisjetili se veličanstvenog Bljeska

04.05.2021. 20:09 | 460 pregleda | Vijesti

Prije dvadeset i šest godine, 4. svibnja 1995. godine pakračkoj policiji su se predale sve neprijateljske postrojbe oko Pakraca i Lipika i time je završila vojno-redarstvena operacija „Bljesak“ i Domovinski rat u našem kraju.

Piše:
Compas

Povodom 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ te Dana branitelja Grada Pakraca, u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, 4. svibnja su kod spomen-obilježja poginulim braniteljima na gradskim grobljima u Lipiku i Pakracu te kod novog spomenika poginulim braniteljima u Pakracu, polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona počast odali predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom, dogradonačelnikom Slobodanom Katunarom i predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Dolićem, predstavnici Grada Pakraca predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća Miroslavom Ivančićem, Davor Huška, ravnatelj uprave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Robert Hrastić, načelnik Policijske postaje Pakrac te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

Ovom su se prigodom prisjetili i ratnog ministra obrane Gojka Šuška kojem je jučer obilježena 23. obljetnica smrti. Rečeno je da je kao ratni ministar dao nemjerljiv doprinos u ustrojavanju Hrvatske vojske, koja je poslije oslobodilačkih operacija „Bljeska“ i „Oluje“ stekla velik ugled i u međunarodnoj zajednici.

Sveta misa za sve poginule i preminule hrvatske branitelje služena je 1. svibnja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu.

U okviru obilježavanja 26. godišnjice „Bljeska“, Lipik i Pakrac je 1. svibnja posjetila karavana s više od 200 motociklista iz čitave Hrvatske, sudionici 9. Moto defilea „Bljesak“.

Udruga djece hrvatskih branitelja Pakraca i Lipika prošle je godine uradila video o VRO „Bljesak“ na području Pakraca i Lipika. Povodom 26. obljetnice uz pomoć Martine Terranove i Karla Žilija video je dobio titlove na engleskom jeziku. Profesorica u Srednjoj školi Pakrac Martina Terranova prevela je tekst na engleski jezik. Kao i sam video, prijevod i postavljanje na YouTube je napravljen volonterskim radom. Uz oslikavanje „Petlje“ koje će dovršiti ovaj tjedan ovim aktivnostima obilježavaju 26. obljetnicu ove oslobodilačke akcije.

 


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko