LIPIK test
LIPIK test
Hotel Pakrac 365
PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

Opljačkane dvije trgovine - u Gaju i Marinom Selu

03.05.2021. 09:51 | 1484 pregleda | Vijesti

Piše:
Compas

Protekle subote, na sam praznik rada, 1. svibnja u večernjim satima u mjestu Gaj, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva iz Bjelovara i otuđio razne cigarete. Istoga dana, u večernjim satima u mjestu Marino Selo provaljeno je u trgovinu u vlasništvu navedenog trgovačkog društva te su otuđene cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava, doznajemo iz izvještaja kojeg smo dobili od glasnogovornice PU požeško-slavonske Nikoline Janković.

Kršio mjeru samoizolacije i izolacije

U izvještaju stoji i podatak kako su u petak, 30. travnja oko 18.20 sati prilikom nadzora poštivanja naloženih mjera samoizolacije policijski službenici na ulici u mjestu Šeovica zatekli 55-godišnjaka koji se trebao nalaziti na adresi prebivališta u Lipiku. Protiv 55-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Inače, iz Županijskog stožera civilne zaštite smo dobili informaciju kako je u Požeško-slavonskoj županiji trenutno aktivno 467 slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga se 433 osobe nalaze u kućnoj izolaciji, a 34 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 667 osoba, a ukupno je testirana 41031 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 39 uzoraka, od kojih su 22 pozitivna.