LIPIK test
delfin3
Radio Daruvar 2
Lipički bazeni

Grad Lipik pokreće školu plivanja

19.04.2021. 14:11 | 894 pregleda | Vijesti

Tijekom ljetne sezone Grad Lipik pokreće školu plivanja na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku.

Piše:
Compas

 

 

 

Tijekom ljetne sezone Grad Lipik pokreće školu plivanja na kompleksu otvorenih bazena u Lipiku.

Unazad posljednjih godinu dana svjedoci smo jedne vrlo velike i nepredvidive promjene koja se događa svuda oko nas. Ograničene su i sportske aktivnosti, što uvelike utječe na zdravlje, a upravo ovom prilikom želi se mladima, kao i svim uzrastima pružiti mogućnost da kvalitetno provode svoje vrijeme kroz sport i rekreaciju. Dobro je i ponoviti dobrobiti ovog programa, plivanje prevenira bolesti, štiti zdravlje, pozitivno utječe na rast i razvoj djece, poboljšava i razvija snagu i izdržljivost, stvara zdrave navike bavljenja tjelesnom aktivnošću, poboljšava rad krvožilnog i dišnog sustava.

Obuka bi se organizirala tijekom srpnja i kolovoza (ovisno o broju polaznika). Polaznici bi pohađali jedan ciklus koji podrazumijeva 7 dolazaka po 2 školska sata. Program će se održavati u dopodnevnim satima od strane sportske udruge Super-Sportaš, a voditelj će biti Petar Otković, magistar kineziologije. Udruga dugi niz godina provodi stručne i organizirane programe za djecu i odrasle.

Ovom prigodom održan je i sastanak s predstavnicima škola, vrtića i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik na kojem je predstavljen program i plan provođenja obuke.

Grad Lipik sufinancira obuku za polaznike

Cijena po polazniku ciklusa iznosit će 150 kuna, a ovom prilikom saznajemo od gradonačelnika Vinka Kasane da će Grad Lipik sufinancirati obuku za korisnike s područja Lipika u iznosu od 100 kuna po polazniku, dok će preostali iznos od 50 kuna snositi roditelji polaznika. Navedeni program po istim uvjetima predložen je od strane gradonačelnika i predstavnicima gradova u neposrednoj okolici kroz zajedničku suradnju za djecu i mladež kako bi iskoristili priliku i pohađali školu plivanja na kompleksu Bazena Lipik prema modelu Grada Lipika.

"Kroz dugoročni plan želja nam je osigurati nastavak programa plivanja u suradnji s Toplicama Lipik kako bi se plivači nastavili baviti plivanjem i izvan ljetne sezone. Lipik je oduvijek poznat po zdravstvenom i  lječilišnom turizmu, sportskim i rekreativnim sadržajima, a ovim putem želimo pozvati i podržati roditelje da potaknu djecu na bavljenje sportom i zdravim načinom života.", ističe gradonačelnik.

Prijavu za program škole plivanja kao i dodatne informacije možete dobiti putem maila skolaplivanjalipik@hotmail.com ili pozivom na kontakt broj: + 385 99 693 77 80

Početak kupališne sezone

Nakon uspješne prošlogodišnje sezone, kako smo prethodno najavili u veljači  https://www.compas.com.hr/clanak/3/9171/bazeni-u-lipiku-otvaraju-se-1-lipnja.html kupališna sezona na nadaleko popularnim bazenima, jednim od prepoznatljivih simbola Lipika ove godine započinje gotovo mjesec dana ranije - 1. lipnja i trajat će sve do rujna, odnosno dok to vremenske prilike budu dozvoljavale.

I ove godine za otvaranje bazena pobrinut će se Grad Lipik i gradske tvrtke, LIRA i Lipkom te Turistička zajednica Grada Lipika koji će se pobrinuti da ponuda za posjetitelje bude bogatija u svakom smislu, ne samo zabavnom nego i infrastrukturnom. Naravno, svi se nadaju kako će i epidemiološka situacija biti povoljna jer ove se godine namjerava na bazenima ponuditi još više zabavnog sadržaja, poput noćnog kupanja i glazbenih večeri, ali i sportskih aktivnosti.

Po svemu sudeći čini se kako će ovo biti vruća sezona na lipičkim bazenima!