HDZ lokalni izbori 200x750 vinko
HDZ lokalni izbori 200x750 vinko
Hotel Pakrac 365

Konstituiran Savjet mladih Požeško-slavonske županije

14.04.2021. 09:50 | 491 pregleda | Vijesti

U Velikoj županijskoj vijećnici, 13. travnja je održana konstituirajuća sjednica 4. saziva Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.

Piše:
Compas

Savjet mladih Požeško-slavonske županije osnovan je na temelju Zakona o savjetima mladih („Narodne novine“, br. 41/14) i Odluke o osnivanju Savjeta mladih Požeško-slavonske županije („Požeško-slavonski službeni glasnik“, br. 4/14 i 2/15), kao savjetodavno tijelo Požeško-slavonske županije s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini, sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u Požeško-slavonskoj županiji.


Za predsjednika Savjeta mladih Požeško-slavonske županije, jednoglasno je izabran Matej Babić iz Požege, a Mateo Pejaković iz Požege za zamjenika predsjednika Savjeta.

Premda je Lipik u prethodnom sazivu imao svoje predstavnike, doznajemo kako ovaj put nitko nije istaknuo kandidaturu. Što se tiče predstavnika Pakraca u ovom novom sazivu, to su Mihael Andrijanić i Karlo Rek kao njegov zamjenik.

Ostali članovi Savjeta mladih Požeško-slavonske županije su:
Ivana Pavelić (z. Anđelka Čolić), Ivan Svjetličić (z. Josip Svjetličić), Lara Mandić (z. Stela Mandić), Luka Hećimović (z. Domagoj Oblak), Matias Buće (z. Milan Nikić), Hrvoje Banožić (z. Iva Glibo), Dario Ivković (z .Jakob Troha), Petar Petrović ( z. Stjepan Kaurinović) dok su Filip Kovačević i Sebastijan Galiot zamjenici izabranom predsjedniku te zamjeniku predsjednika Savjeta mladih Požeško-slavonske županije.


HDZ lokalni izbori 640x250 vinko