PUKE banner
PUKE banner
Radio Daruvar 2

HZZ europskim sredstvima financira osposobljavanje za programere umjetne inteligencije u Lipiku

31.03.2021. 14:02 | 467 pregleda | Vijesti

Nakon što je 30. ožujka i službeno otvoren Centar umjetne inteligencije u Lipiku kojem je pristupilo  dvadesetak polaznika s područja cijele Hrvatske kako bi se osposobljavali za programere umjetne inteligencije, danas su potpisani ugovori kojima im se osiguravaju novčana naknada te putni troškovi od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Piše:
Matija Kulhavi

Na temelju programa Mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), a u skladu s Uvjetima i načinima korištenja sredstava za provođenje mjera iz 2021. godine koje je utvrdilo Upravno vijeće HZZ-a, polaznicima šestomjesečnog osposobljavanja za programera/programerku umjetne inteligencije uručeni su ugovori o međusobnim pravima i obvezama za vrijeme osposobljavanja na radnom mjestu.

Za dvadesetak polaznika koji u Lipiku pohađaju ovaj program predavanja su besplatna. Međutim, svima njima je osigurana i novčana naknada te putni troškovi (za one koji nisu smješteni u Lipiku) od strane HZZ-a u visini minimalne hrvatske plaće.

Ovom je prilikom Dejan Iličić, direktor Lipičke razvojne agencije LIRA, ujedno i idejni začetnik projekta AI Centar Lipik (Centar umjetne inteligencije u Lipiku) zahvalio na potpori predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje naglasivši da je cilj ovog projekta osposobiti mlade ljude da nakon završene edukacije budu spremni za tržište rada ili da otvore vlastite tvrtke u Lipiku.